Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

„Cartea albă a apărării”, aprobată cu unanimitate de voturi de Comisiile de apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat și Camera Deputaților

Comisiile de apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat și Camera Deputaților, reunite în ședință comună marți, 20 aprilie a.c. au dat un vot pozitiv în vederea aprobării documentului "Cartea albă a apărării", elaborat de Guvern.
Documentul reprezintă asumarea, de către Guvern, a viziunii și principiilor enunțate în „Strategia Națională de Apărare a Țării 2020-2024", trasând totodată direcțiile operaționale privind implementarea politicilor și acțiunilor prin care este asigurată securitatea României.
Votul de aprobare a fost unanim, membrii Comisiilor constatând că documentul transpune într-o manieră justă și concretă atât viziunea generală cât și agenda strategică privind politica de securitate națională, prevăzute în Strategia națională de apărare.
„Votul acordat astăzi a fost extrem de important, nu doar prin implicațiile concrete pe care le are, dar și prin semnalul de unitate transmis românilor. Clasa politică a demonstrat că, atunci când vorbim de siguranța cetățenilor, există linii roșii care nu pot fi încălcate. Indiferent de culoarea politică, colegii mei din comisie au analizat cu atenție și au votat cu onestitate și responsabilitate un document care, în esență, vizează asigurarea principalei condiții necesare pentru obținerea prosperității, și anume securitatea", a declarat senator Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei de apărare din Senat.



Go to top