Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea Elenei Lavinia Craioveanu, președintele Grupului român de prietenie cu Suedia din cadrul Parlamentului României cu Åsa Lindestam, prim-vicepreședintele Parlamentului Suediei

Joi, 30 mai a.c., senatorul Elena Lavinia Craioveanu, președintele Grupului român de prietenie cu Suedia din cadrul Parlamentului României, a avut o întrevedere cu Åsa Lindestam, prim-vicepreședintele Parlamentului Suediei, aflată la București pentru a participa la conferința „Rolul și statutul femeii în societatea modernă – între emancipare, conducere și discriminare pe bază de gen”.
Subiectele de discuție au fost legate de stadiul și perspectivele relației bilaterale româno-suedeze și cooperarea în cadrul Uniunii Europene.
În cadrul dialogului, parlamentarul roman a prezentat demersurile făcute de Parlamentul și Guvernul României în ceea ce privește egalitatea de șanse, justiția și drepturile minorităților naționale. În acest sens, domnia sa a arătat atât progresele înregistrate în domeniile menționate, în plan legislativ și de implementare a reglementărilor în vigoare, dar și aspectele care trebuie corelate încă cu necesitățile societății românești actuale și cu normele europene în domeniu.
A fost abordată, de asemenea, colaborarea bilaterală în domeniul învățământului, respectiv cadrul legal de funcționare și posibilitățile de aprofundare a cunoașterii reciproce și concretizare a aspectelor pozitive existente în această arie, în România și Suedia.
În cadrul discuțiilor, cei doi parlamentari, membri ai Grupurilor parlamentare de prietenie din cadrul celor două foruri legislative, şi-au exprimat speranţa continuării dialogului în plan parlamentar, pentru consolidarea relaţiei dintre cele două state.

 

 



Go to top