Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Vizita de lucru a delegației Senatului României la Curtea de Justiție a Uniunii Europene din Luxemburg

Senatoarea Anca Dana Dragu, președinta Comisiei pentru drepturile omului, egalitatea de șanse, culte și minorități a Senatului României, alături de senatorul Sorin-Ioan Bumb, vicepreşedintele Comisiei pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale au efectuat miercuri, 1 iunie a.c.​​, o vizită de lucru la Curtea de Justiție a Uniunii Europene din Luxemburg, în contextul dimensiunii parlamentare a președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene (COSAC), care a prilejuit întâlniri cu președintele Curții Europene de Justiție a Uniunii Europene, Kon Lenaerts, președintele Comisiei pentru afaceri europene al Senatului Franței, Jean-François Rapin, precum și cu președintele Comisiei pentru afaceri europene a Adunării Naționale a Franței, Sabine Thillaye.
Temele de discuție au atins problematica conceptului statului de drept și abordarea sa în cadrul Curții de Justiție a Uniunii Europene, precum și principiul primatului dreptului Uniunii Europene și concilierea acestuia cu identitatea constituțională a statelor membre.
Totodată, senatoarea Anca Dana Dragu a avut o întrevedere la Camera Deputaților din Marele-Ducat al Luxemburgului cu președintele Comisiei pentru afaceri interne și egalitatea de șanse între femei și bărbați, Dan Biancalana, și președintele Comisiei pentru familie și integrare, Max Hahn.
În cadrul întrevederii, a fost efectuat un schimb de opinii cu privire la o serie de aspecte în actualitate, cu accent asupra politicilor de promovare și punere în aplicare a egalității de șanse, și asupra practicilor de finanțare a politicilor privind drepturilor omului, egalitate de șanse și minorități, combaterea violenței domestice și nu în ultimul rând, promovarea egalității de gen în politică. De asemenea, a fost evocată buna cooperare la nivel parlamentar și potențialul de consolidare a relațiilor dintre cele două țări pe acest palier, fiind lansată invitația de a continua discuțiile pe aceste teme la București.
 
 
 



Go to top