Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către senatorul Titus Corlățean, fost ministru al afacerilor externe și membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, a ambasadorului Republicii Croația în România, Davor Vidiš

Senatorul Titus Corlățean a avut o întrevedere, vineri, 8 martie 2019, cu ambasadorul Republicii Croația, Davor Vidiš, la solicitarea acestuia.
Demersul diplomatului croat a vizat prezentarea candidaturii actualului viceprim-ministru și ministru al afacerilor externe și europene din Croația, Marija Pejčinović-Burić, pentru funcția de Secretar general al Consiliului Europei. În acest context, l-a informat pe senatorul Corlățean despre vizita pe care înaltul demnitar croat o va efectua la București, vineri, 15 martie 2019, în vederea prezentării candidaturii sale la această importantă funcție în cadrul Consiliului Europei.
Senatorul Corlățean a adresat mulțumiri ambasadorului croat pentru elementele relevante transmise și a luat notă, cu deschidere, cu privire la această candidatură.
Alegerea noului Secretar general al Consiliului Europei va avea loc cu ocazia celei de-a treia părți a Sesiunii ordinare a APCE, din luna iunie a.c., iar mandatul acestuia va începe la 1 octombrie a.c.



Go to top