Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Relaţii internaţionale - Activităţi multilaterale

Cea de-a 10-a Reuniune a Parteneriatului Parlamentar Asia-Europa (Bruxelles, 27-28 septembrie 2018)

Dl senator Allen Coliban, președintele Comisiei pentru mediu, a participat la cea de-a 10-a Reuniune a Parteneriatului Parlamentar Asia-Europa (Bruxelles, 27-28 septembrie).
 
Reuniunea, care a precedat Summit-ul ASEM, formatul de dialog structurat dintre Uniunea Europeană şi statele din Asia (Bruxelles, 18-19 octombrie), a fost prezidată de dl Antonio Tajani, președintele Parlamentului European (PE) și de dna Heidi Hautala, vicepreședintă a PE și a avut tema generală Asia și Europa confruntate cu schimbările climatice și cu tot mai multe provocări de mediu: dezvoltarea durabilă și economia circulară, managementul zonelor urbane, cooperarea în domeniul resurselor de apă, tratarea deșeurilor și reducerea utilizării plasticului, securitatea alimentară, tehnologiile curate. În cadrul dezbaterilor, participanții au abordat schimbările climatice din perspectiva impactului lor asupra economiei, migrației și securității.
 
Documentul final, la elaborarea căreia a contribuit și reprezentantul Senatului, cu recomandări referitoare la protecția mediului, subliniază că provocările de mediu și schimbările climatice reprezintă priorități ale planetei și ale multilateralismului, cu impact asura dezvoltării unor relații internaționale echitabile.
 
Go to top