Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Relaţii internaţionale - Activităţi multilaterale

Reuniunea Rețelei Parlamentare Globale a OCDE (Londra, 4-5 aprilie 2018)

Dl senator Florin Cîțu, preşedintele Comisiei economice, industrii şi servicii și dl senator Cătălin Zamfir, membru al comisiei și al Rețelei Parlamentare Globale a OCDE, au participat la Reuniunea Rețelei Parlamentare Globale a OCDE dedicată creșterii incluzive (Londra, 4-5 aprilie).
 
Organizată în colaborare cu Grupul pluripartit pentru creștere incluzivă din parlamentul britanic, reuniunea s-a axat pe politicile care asigură conexiunea între creștere și eforturile de reducere a inechităţilor şi de îndeplinire a obiectivelor sociale, punând accentul pe modul în care oraşele, investiţiile de capital şi afacerile pot deveni agenţi importanți ai schimbării, precum și pe rolul parlamentarilor în realizarea acestei schimbări. În intervenția sa, dl senator Florin Cîţu s-a interesat despre viziunea și preocupările OCDE privind asigurarea dimensiunii umane a acordurilor globale de liber schimb, în sensul asigurării mobilităţii fără restricţii a forţei de muncă, alături de cea a capitalurilor şi a bunurilor, pe modelul UE.

 
Go to top