Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Vizita de lucru în Marea Britanie a delegaţiei Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, condusă de senatorul Iulian Claudiu Manda

Delegaţia Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, condusă de senatorul Iulian Claudiu Manda, preşedintele Comisiei, a efectuat, în perioada 30 octombrie-1 noiembrie a.c., o vizită de lucru în Marea Britanie, la Londra.
Cu această ocazie, au avut loc consultări cu membrii Comisiei cu atribuții similare din Parlamentul britanic. Din delegaţia română au mai făcut parte deputatul Marian Cucşa, vicepreşedintele Comisiei şi senatorul Ioan-Cristian Chirteş, membru al Comisiei. Programul a inclus întrevederi cu Dominic Grieve, preşedintele Comitetului pentru Schimb de Informaţii şi Securitate (ISC) din Parlamentul britanic. De asemenea, a avut loc participarea la recepţia oferită de Ambasada României cu ocazia Zilei Armatei Române.
Dialogul cu interlocutorii britanici a vizat cooperarea şi schimbul de experienţă privind controlul parlamentar asupra serviciilor de informaţii, mecanismele de control care se aplică în cele două state, precum și cadrul legal care reglementează modul de organizare şi funcţionare a comisiilor de specialitate din cele două țări, în contextul necesităţii de actualizare a legislaţiei române în domeniul securităţii naţionale. În cadrul discuțiilor, interlocutorii au subliniat importanţa respectării prevederilor constituţionale şi legale cu privire la drepturile şi libertăţile fundamentale ale persoanelor. Delegația Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, condusă de senatorul Iulian Claudiu Manda, preşedintele Comisiei, a mai efectuat vizite de lucru în Germania, Franța și Italia, unde au avut loc întrevederi cu reprezentanți ai comisiilor de specialitate cu atribuții similare.



Go to top