Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul Radu Mihail: USR este singurul partid interesat, cu adevărat, de ce se întâmplă la Chișinău


Senatorul Radu Mihail a făcut o declarație în plenul Senatului cu privire la boicotul PSD-ALDE la declarația privind sprijinul acordat guvernului Republicii Moldova inițiată de USR. 


“În contextul crizei politice de la Chișinău de săptămâna trecută, USR a propus adoptarea unei declarații în Parlamentul României pentru susținerea guvernului legitim al Republicii Moldova. A trecut mai bine de o săptămână, situația din Republică s-a schimbat radical, nici până acum Parlamentul României nu a avut nicio reacție. De ce? Pentru că, așa cum au demonstrat în ultimii ani, PSD-ALDE sunt mai interesați de binele oligarhilor decât de o Republică Moldova pro-europeană. 
PSD-ALDE a boicotat cele două ședințe ale Comisiilor reunite de politică externă în care ar fi trebuit să avizăm declarația. Faptul că au boicotat o inițiativă USR nu mă mai miră. Dar faptul că au boicotat interesul României și al Republicii Moldova este absolut inacceptabil. 
Domnul Călin Popescu Tăriceanu îmi explia ieri că România a fost inexistentă, nu a avut niciun cuvânt de spus în situația de la Chișinău și că au adoptat alții deciziile importante fără București. Domnul Călin Popescu Tăriceanu uită că domnia sa este direct responsabilă de lipsa de reacție a României, fiindcă domnul Teodor Meleșcanu, ministrul afacerilor externe este ministrul ALDE propus pentru funcție de domnul Tăriceanu. Din fericire, atât Călin Popescu Tăriceanu, cât și Teodor Meleșcanu sunt la sfârșit de drum politic. Cum s-a văzut pe 26 mai, cetățenii îi boicotează acum pe ei.”



Go to top