Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

USR: Teodor Meleșcanu trebuie să demisioneze azi din fruntea Senatului, nu să aștepte motivarea Curții Constituționale

USR consideră că Teodor Meleșcanu nu mai poate rămâne nicio zi în funcția de Președinte al Senatului României, după decizia de azi a Curții Constituționale. Astfel, Curtea Constituțională a constatat abuzul la care PSD a recurs, în 10 Septembrie 2019, în cadrul procesului de alegere a noului lider al Senatului. Senatorii USR au votat în unanimitate împotriva candidaturii lui Teodor Meleșcanu.
”Alegerea lui Teodor Meleșcanu în fruntea Senatului României a fost încă un abuz al PSD-ului, încă o încălcare flagrantă –a câta orară! - a regulamentului de funcționarte al Senatului. Acesta este adevăratul stat paralel, statul de ne-drept, în care partidul aflat la putere își impune voința împotriva literii și spiritul legii” spune Adrian Wiener, liderul grupului USR din Senat.
De asemenea, USR consideră că plecarea domnului Meleșcanu din fruntea Senatului se impune cu atât mai mult cu cât ieri au devenit publice acțiunile domniei sale în calitate de diplomat și reprezentant al regimului comunist din România, acțiuni pentru care Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) s-a sesizat din oficiu.
 



Go to top