Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea președintelui Senatului, Florin-Vasile Cîțu, cu o delegație parlamentară condusă de Nikoloz Samkharadze, președintele Comitetului pentru relații externe din Georgia

Președintele Senatului României, Florin-Vasile Cîțu, a avut, marți, 31 mai a.c., o întrevedere cu o delegație a Comitetului pentru relații externe din Parlamentul Georgiei, condusă de Nikoloz Samkharadze.
Întrevederea a prilejuit trecerea în revistă a principalelor repere ale agendei bilaterale.
Florin Vasile Cîțu a salutat transmiterea Chestionarului de aderare a Georgiei la UE către Comisia Europeană și a subliniat că România rămâne consecventă în exprimarea sprijinului ferm pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Georgiei, în granițele recunoscute internațional. Totodată, România sprijină rolul sporit al UE în garantarea securității, stabilității și pentru dezvoltarea cooperării regionale în Caucazul de Sud, inclusiv implementarea proiectelor de conectivitate în regiune și între regiune și Europa.
Președintele Senatului a apreciat profundul angajament al Georgiei față de NATO, reflectat și printr-o cooperare politică strânsă și puternică, în condițiile în care Georgia este unul dintre cei mai importanți parteneri ai Alianței.
Din delegația georgiană au făcut parte: Beka Davituliani (membru al Comitetului pentru educație, știință și politica regională), Ramaz Nikolaishvilil (membru al Comitetului pentru relații externe), Isko Daseni (membru al Comitetului pentru economie și politici economice sectoriale), Irakli Zarkua (vicepreședinte Comitetul pentru politică regională și autoguvernare) și Ekaterine Dugladze (ministru consilier din cadrul ambasadei).
 
 



Go to top