Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către dl Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului României, a E.S. dl Manuel Larrotcha Parada, ambasadorul Regatului Spaniei în România - miercuri, 6 martie 2019

Președintele Senatului, dl Călin Popescu-Tăriceanu, l-a primit, miercuri, 6 martie 2019, pe E.S. dl Manuel Larrotcha Parada, ambasadorul Regatului Spaniei în România, aflat în vizită de prezentare.
Președintele Senatului i-a adresat noului ambasador spaniol felicitări pentru numirea în funcție şi l-a asigurat de sprijinul autorităților române în îndeplinirea cu succes a mandatului său. Dl Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat rolul diplomaţiei parlamentare şi a diversificării dialogului bilateral la nivel parlamentar pentru dezvoltarea relaţiilor româno-spaniole. De asemenea, demnitarul român a reconfirmat interesul deosebit pentru aprofundarea și consolidarea relaţiilor bilaterale, menționând Parteneriatul Strategic dintre România și Spania, care oferă un cadru cuprinzător pentru dezvoltarea cooperării sectoriale în toate domeniile de interes comun.
În cadrul întrevederii au fost trecute succint în revistă relaţiile foarte bune existente între cele două țări în plan economic și cultural, evidențiind importanța contribuției pentru întărirea punților de legătură între cele două națiuni pe care o are comunitatea românilor care trăiesc și muncesc în Spania, bucurându-se pe deplin de drepturile pe care le au în calitate de cetățeni europeni – un exemplu de bune practici la nivel european.
 



Go to top