Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Ceremonia militară și religioasă de la Mormântul Ostașului Necunoscut, organizată cu prilejul Zilei Eroilor

Cu ocazia Zilei Eroilor, 10 iunie 2021, Ministerul Apărării Naționale a organizat ceremonii militare și religioase dedicate eroilor căzuți la datorie în războaiele purtate de Armata Română.
 
În București, la ceremonia din parcul Carol I, la Mormântul Ostașului Necunoscut, ca reprezentant al  Senatului României, a participat Secretarul General al Senatului, Ciprian Bucur care a depus coroana de flori în cinstea eroilor, alături de doamna senator Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională.
 
La acest eveniment au participat Președintele României, Klaus Iohannis, Primul Ministru Florin Cîțu, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, precum și reprezentanți ai conducerii MApN și veterani de război.
 
Ceremonia  are loc anual, în cea de-a 40-a zi de la Sfintele Paști, de Ziua Înălțării Domnului, când poporul român sărbătorește Ziua Eroilor  și este un prilej de recunoștință și cinstire a memoriei eroilor români și străini căzuți pe teritoriul României în războaie, precum și a eroilor români decedați și înhumați în străinătate.
 



Go to top