Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Participarea președintelui Comisiei pentru românii de pretutindeni, senatorul Claudiu Târziu, la deschiderea Congresului Blocului Național Sindical

Președintele Comisiei pentru românii de pretutindeni, senatorul Claudiu Târziu, a luat parte joi, 4 martie a.c., la deschiderea celui de-al 12-lea Congres al  Blocului Național Sindical, care aniversează în acest an 30 de ani de activitate.
În deschiderea acestui eveniment senatorul Târziu a avut o scurtă intervenție: "nu e un secret pentru nimeni că o mare parte a poporului român se află pe alte meleaguri, în căutarea unui trai decent. Milioane de români au emigrat din cauza lipsei unui viitor în România. Trebuie să schimbăm acest lucru, trebuie să recompensăm munca în România, trebuie create locuri de muncă aici şi un cadru propice întoarcerii fraţilor noştri de peste hotare, de care avem nevoie. (...) În calitatea mea de preşedinte al Comisiei pentru românii de pretutindeni a Senatului aş vrea să vă propun să treceţi frontiera cu BNS, (...) să vă extindeţi activitatea sindicală în marile comunităţi româneşti de peste hotare, mai ales în Italia, în Spania şi în Marea Britanie. (...)Creaţi filiale ale BNS în aceste state şi apăraţi drepturile românilor noştri de acolo şi noi vă vom fi alături".
Amintim faptul că Blocul Național Sindical a hotărât să instituie o funcție de vicepreședinte pentru relația cu Parlamentul României pentru a asigura legătura între BNS și toate organizațiile membre, respectiv Parlament, comisii parlamentare și grupuri parlamentare și va avea în coordonare toți reprezentanții BNS în Consiliul Economic și Social, cât și în toate comisiile de dialog social de la nivelul ministerelor și la nivel teritorial.


Go to top