Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Sedinta Comisiei permanente comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru relatia cu UNESCO din 21 mai 2013

In ziua de marti, 21 mai 2013, a avut loc sedinta Comisiei permanente comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru relatia cu UNESCO. In conformitate cu ordinea de zi stabilita de biroul comisiei, dezbaterile s-au concentrat pe analiza strategiei de conservare si promovare a monumentelor de patrimoniu aflate pe Lista tentativa UNESCO.
De asemenea, a fost discutata si oportunitatea depunerii unor alte dosare de candidatura pentru Lista tentativa UNESCO, precum Centrul Istoric al orasului Baile Herculane, Castelul Corvinilor, Cetatea Devei si Ansamblul rural al satului Dorolea, comuna Livezile, judetul Bistrita-Nasaud.

In cadrul sedintei, domnul senator Constantin Traian Igas, presedinte al comisiei, a subliniat necesitatea sustinerii de catre comisie a unor unor initiative legislative de protejare si conservare a monumentelor de patrimoniu. In acelasi timp, a fost evidentiata oportunitatea demararii unei campanii de sustinere a autoritatilor locale interesate de promovarea patrimoniului cultural local.
Invitati la aceasta sedinta au fost: domnul Radu Boroianu, secretar de stat in Ministerul Culturii, doamna Dana Mihai, director al Direcției Programe, Cercetare, Proiectare și Metodologii pentru Patrimoniul Cultural Imobil din cadrul Institutului National al Patrimoniului, domnul Traian Simionica, primar al comunei Livezile din judetul Bistrita-Nasaud si doamna Mihaela Haiduc, arheolog.


Go to top