Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Participarea senatorului Titus Corlățean, vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, la cea de-a patra parte a Sesiunii ordinare a APCE (Strasbourg, 8-12 octombrie 2018)

Cu ocazia celei de-a patra părți a Sesiunii ordinare a APCE (Strasbourg, 8-12 octombrie 2018), senatorul Titus Corlățean a prezentat în cadrul Comisiei APCE pentru afaceri juridice și drepturile omului un raport asupra participării sale, în calitate de reprezentant al comisiei, la cea de-a 56-a reuniune plenară a Comitetului de experți privind evaluarea măsurilor de combatere a spălării banilor și finanțarea terorismului – MONEYVAL (Strasbourg, 2-7 iulie 2018). Totodată, senatorul român a prezentat în cadrul Comisiei APCE pentru afaceri politice și democrație un raport referitor la participarea sa, în calitate de reprezentant al comisiei, la cea de-a 76-a reuniune plenară a Comisiei Europene împotriva Rasismului și Intoleranței - ECRI (Strasbourg, 19-22 iunie 2018). În cadrul acestei din urmă intervenții a informat membrii comisiei cu privire la propunerea sa prezentată Guvernului României și acceptată de acesta ca, pe parcursul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene - în prima parte a anului 2019 -, să fie inclusă problematica luptei împotriva rasismului, intoleranței, xenofobiei, populismului și antisemitismului, ca subtematică a tematicii: Europa valorilor comune. Aceasta reprezintă una dintre cele patru tematici de interes, viitoare priorități ale  Președinției române a Consiliului UE. 



Go to top