Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președintele Senatului a ambasadorului Republicii Croația în România

Președintele Senatului, dl Teodor Meleșcanu, a primit-o miercuri, 15 ianuarie a.c., pe E.S. dna Marija Kapitanović, ambasadorul Republicii Croația în România, în  vizită de prezentare. Înaltul demnitar român i-a urat noului ambasador croat felicitări și i-a transmis asigurări cu privire la întregul sprijin din partea autorităților române în îndeplinirea cu succes a misiunii sale de dezvoltare a relațiilor bilaterale.
Dl Teodor Meleșcanu a evocat rolul deosebit pe care minoritatea croată din România și comunitățile românofone din Croația îl au în consolidarea legăturilor și a relațiilor de prietenie, precum și avantajele comune care derivă din păstrarea și cultivarea identității culturale și lingvistice a persoanelor aparținând acestor minorități naționale și grupuri etno-lingvistice.
Președintele Senatului a transmis deplina susținere din partea Senatului României pentru consolidarea dialogului politico-diplomatic româno-croat, inclusiv prin intensificarea contactelor de diplomație parlamentară. Totodată, a accentuat importanța dinamizării interacțiunii în plan economic și sectorial pentru valorificarea potențialului de care dispun economiile celor două state.
Totodată, președintele Senatului a reconfirmat întreaga disponibilitate a României de colabora îndeaproape cu Republica Croația pe perioada exercitării de către această țară a Președinției Consiliul UE, în primul semestru al anului 2020, în dezbaterile în curs la nivel european prin avansarea agendei comune de priorități stabilite în Programul Trio-ului de Președinții România-Finlanda-Croația.
 
 

Go to top