Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președintele Senatului României, dl Teodor Meleșcanu, a Dr. Khalid Al Kalaldeh, președintele Comisiei Electorale Independente din Regatul Hașemit al Iordaniei

Președintele Senatului României, dl Teodor Meleșcanu, a primit luni, 11 noiembrie a.c delegația Comisiei Electorale Independente din Regatul Hașemit al Iordaniei, condusă de dr Khalid Al Kalaldeh, președintele acesteia, care se află în România la invitația Autorității Electorale Permanente și Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid), cu ocazia desfășurării alegerilor prezidențiale.
Au fost abordate subiecte privind ansamblul cooperării româno-iordaniene, în special al rolului îndeplinit în cadrul acesteia de Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid). Dl Teodor Meleșcanu a apreciat rezultatele proiectului „Sprijin pentru dezvoltare instituțională a autorității de management electoral din Regatul Haşemit al Iordaniei”, derulat de RoAid împreună cu Comisia Electorală Independentă din Iordania și a exprimat dorința de continuare a parteneriatului stabilit în vederea sprijinirii și consolidării a instituțiilor democratice din Iordania.
Președintele Senatului a evidențiat totodată însemnătatea deosebită a dezvoltării relațiilor sectoriale în domeniile de interes pentru dezvoltarea cooperării economice și a schimburilor comerciale, precum și a cultivării constante a relațiilor culturale și interumane ținând cont de numărul semnificativ de cetățeni ai celor două țări care au fondat familii mixte și mențin legături apropiate cu ambele state. A fost menționată valoarea învățământului românesc și numărul mare de iordanieni care studiază în prezent sau au absolvit cursurile unor universități românești de renume, dl Khalid Al Kalaldeh fiind el însuși absolvent de medicină al unei prestigioase universități din România.



Go to top