Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Silvia Dinică, senator USR: ”Guvenul taie de la educație și infrastructură dar suplimentează mita electorală pentru baronii locali!”

Uniunea Salvați România - USR se opune categoric proiectului de rectificare bugetară. Guvernul Dăncilă trebuie să dea dovadă de responsabilitate și grijă față de cetățenii acestei țări. Guvernul nu trebuie să taie bugetele domeniilor vitale de care depinde dezvoltarea durabilă a românilor și a statului român.
Guvernul taie de la educație:- 1,03 miliarde lei, de la cercetare și inovare: -369,1 milioane lei, de la transporturi: -128,8 milioane lei de la agricultură: -310,4 milioane de lei și de la fonduri europene: -681,9 milioane lei, tocmai de la domeniile cele mai vulnerabile ale statului român.
”Viorica Dăncilă, Orlando Teodorovici și PSD au mințit populația că vor suplimenta fondurile pentru educație și acum fac exact contrariul. Din banii tăiați ar fi putut fi construite sute de școli. Infrastuctura se află, de asemenea, într-o situație dezastruoasă, Ministerul Transporturilor reușind incredibilul ”record" de a cheltui mai puțin de o treime din buget, în condițiile în care avem cei mai puțini kilometri de autostradă din Europa și cea mai mare rată a mortalității pe șosele din Europa. Pe de altă parte, Guvernul ”a uitat” de impozitarea pensiilor speciale, iar mai mulți bani vor ajunge la programul național de dezvoltare rurală, 1,5 miliarde de lei,  adică fix la fondul acela destinat mitei electorale pentru baronii locali” spune Senatorul USR Silvia Dinică.
USR propune 4 măsuri pe care le consideră necesare pentru a redresarea situației dezastruoase a bugetului României:
1. Stabilizarea cheltuielilor publice
2. Eliminarea pensiilor speciale
3. Eliminarea programului PNDL
4. 0 taxe pe salariul minim.
 



Go to top