Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către preşedintele Senatului a ambasadorului Republicii Armenia în România - joi, 10 mai 2018

Preşedintele Senatului, dl Călin Popescu-Tăriceanu, l-a primit pe E.S. dl Sergey Minasyan, ambasadorul Republicii Armenia în România, în vizită de prezentare, joi, 10 mai 2018. Domnia sa l-a felicitat pe noul ambasador pentru numirea în funcţie şi i-a urat succes în îndeplinirea mandatului său, exprimându-şi convingerea că relaţiile bilaterale vor continua să se dezvolte şi pe viitor, în spiritul îndelungatei tradiţii de cooperare.
Dl Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat importanţa intensificării relaţiilor între parlamentele celor două țări prin activități ale Grupurilor parlamentare de prietenie și prin cooperarea în cadrul organizațiilor parlamentare internaționale din care cele două țări fac parte. Discuţiile au vizat şi importanţa pe care România o acordă Armeniei ca partener comercial și, în acest sens, aprofundarea cunoașterii reciproce între comunitățile oamenilor de afaceri din cele două țări, inclusiv prin organizarea unor misiuni economice.
În contextul evoluțiilor recente de pe scena politică din Armenia, președintele Senatului a exprimat întregul sprijin pentru consolidarea democrației în această țară, precum și disponibilitatea instituțiilor din România, la nivel central și al administraţiilor locale, de a participa la proiecte comune prin care să fie valorificată experiența tranziției spre democrație și aderării la UE. La întrevedere a participat și dl deputat Varujan Vosganian, președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Armenia.



Go to top