Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către dl.senator Niculae Bădălău, vicepreședintele Senatului a delegației Comisiei pentru afaceri externe a Conferinţei Consultative Politice a Poporului Chinez (CCPPC), condusă de Pan Yunhe, președintele Comisiei - miercuri, 9 mai 2017

Marți, 9 mai a.c, dl. senator Niculae Bădălău, vicepreședinte al Senatului României și președintele Grupului parlamentar de prietenie România – R.P.Chineză a primit o delegație a Comisiei pentru afaceri externe a Conferinţei Consultative Politice a Poporului Chinez (CCPPC), condusă de domnul Pan Yunhe, preşedintele Comisiei.
Vicepreședintele Senatului a apreciat însemnătatea relațiilor tradiționale româno-chineze și a subliniat importanța dezvoltării legăturilor economice și culturale dintre cele două state, precum și întărirea relațiilor parlamentare bilaterale. Domnul Niculae Bădălău a subliniat dorința de consolidare și eficientizare a acordurilor și schimburilor din diverse domenii, accentuând sprijinul României pentru inițiativele chineze  „O Centură, Un Drum”, precum şi Formatul de colaborare 16 + 1, Noile Drumuri ale Mătăsii.
Președintele Comisiei pentru afaceri externe a Conferinţei Consultative Politice a Poporului Chinez , domnul Pan Yunhe a remarcat interesul manifestat de cele două state, precum și dorința de promovare, pe baza eforturilor comune, a colaborării pragmatice din diferite domenii, bazate pe relația istorică de prietenie, suport și sprijin reciproc dintre România și China, subliniind continuitatea și dezvoltarea contactelor la nivel înalt dintre cele două state, dar și dezvoltarea schimburilor comerciale, în creștere anul acesta.
În încheierea întrevederii, interlocutorii au convenit asupra continuării identificării de noi mecanisme de cooperare între România și R.P.Chineză, apreciind potențialul mare existent de dezvoltare a schimburilor dintre cele două state, în domenii precum cel politic, economic, cultural, tehnologic și al educației, etc.
 



Go to top