Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatoarea USR Silvia Dinică , secretar al Comisiei economice, industrii şi servicii, a participat la reuniunea Reţelei parlamentare globale a OECD

Senatorul Silvia Dinică, secretar al Comisiei economice, industrii şi servicii, a participat la reuniunea Reţelei parlamentare globale (GPN) a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) care a avut loc la Paris, în perioada 24-26 februarie a. c.
Pe agenda reuniunii au figurat teme precum Perspectivele energiei la nivel global şi implicaţiile acestora asupra securităţii energetice şi a dezvoltării durabile, Inovaţiile în domeniul transportului şi dezvoltarea durabilă, Perspectiva economiei globale – regularizarea abordării politice pentru o lume în schimbare.
Au avut loc şi două sesiuni speciale, una dedicată modalităţilor de taxare a economiei digitale şi una consacrată Inteligenţei Artificiale. Cu acest prilej, a fost constituit Grupul parlamentar al OECD pentru Inteligenţă Artificială. Silvia Dinică, secretar al Comisiei economice, industrii şi servicii, a devenit membră a Grupului.
Delegaţia României, din care au mai făcut parte Rozalia-Ibolya Biro, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaţilor, din partea Women Political Leaders, şi deputatul Mugurel Cozmanciuc, din partea AP NATO, co-organizatoare a reuniunii, a avut o întrevedere privată cu Angel Gurria, Secretarul general al OECD, în timpul căreia a fost analizat procesul extinderii Organizaţiei, cu accent pe situaţia la zi a candidaturii ţării noastre.



Go to top