Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Senatorul Titus Corlățean a prezidat ședința plenară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, în calitate de vicepreședinte al APCE - luni, 16 octombrie 2017

Președintele Delegației Parlamentului României la APCE, senatorul Titus Corlățean a prezidat, joi, 12 octombrie a.c., în calitatea sa de vicepreședinte al APCE, lucrările celei de-a patra părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg, 9-13 octombrie 2017).
Pe ordinea de zi a ședinței plenare conduse de senatorul român s-a aflat dezbaterea raportului: “Utilizarea noilor tehnologii genetice pe ființe umane”, raportor Petra De Sutter (Belgia, Grupul Socialist).
Recomandarea aferentă acestui raport a fost aprobată cu o largă majoritate de către membrii Adunării și îndeamnă statele membre, ca în baza unei dezbateri publice, a evaluării Comitetului Director pentru Bioetică al Consiliului Europei și a unui cadru juridic unitar, să fie stabilită o poziție națională clară privind utilizarea în practică a noilor tehnologii, prin determinarea unor limite și promovarea de bune practici.
 
Informații suplimentare:
Convenția europeană pentru protecția drepturilor omului și a demnității ființei umane față de aplicațiile biologiei și medicinei (Convenția de la Oviedo) din 1997 a fost ratificată de România prin adoptarea Legii nr. 17/2001.
Statele părți la această convenţie protejează demnitatea şi identitatea fiinţei umane şi garantează oricărei persoane, fără discriminare, respectul integrităţii sale şi al celorlalte drepturi şi libertăţi fundamentale faţă de aplicaţiile biologiei şi medicinei.
 

 
 



Go to top