Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Senatorul Titus Corlățean, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, ales reprezentant la ECRI și MONEYVAL din partea unor comisii APCE

Senatorul Titus Corlățean a fost ales, în unanimitate, reprezentant al Comisiei pentru afaceri politice și democrație a APCE la Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI), în marja lucrărilor primei părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului  Europei (APCE), Strasbourg, 21-25 ianuarie 2019.
ECRI este un prestigios organism de monitorizare al Consiliului Europei, alcătuit din 47 de membri numiți pe criterii de independență, imparțialitate, autoritate morală și expertiză, în materia combaterii rasismului, xenofobiei, antisemitismului, intoleranței și discriminării. Această instituție a Consiliului Europei monitorizează maniera în care fiecare stat membru respectă standardele relevante pe domeniul în cauză și propune măsuri pentru îmbunătățirea situației.
Totodată, senatorul Titus Corlățean a fost ales în unanimitate reprezentant al Comisiei pentru afaceri juridice și drepturile omului a APCE, la MONEYVAL - Comitetul de experți pentru evaluarea măsurilor de luptă împotriva spălării banilor și finanțării terorismului al Consiliului Europei.
MONEYVAL este un organism permanent de monitorizare al Consiliului Europei compus din 27 de state membre și are ca mandat evaluarea respectării standardelor internaționale în domeniul spălării banilor și finanțării terorismului și a eficienței implementării acestora, precum și formularea de recomandări autorităților naționale competente.
Ambele mandate în cadrul celor două comisii APCE, deținute de senatorul Corlățean și în anul 2018, vor fi exercitate pe întreg parcursul acestui an.


Go to top