Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea d-lui Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului României, cu E.S. Dr. Ibrahim Al-Eshaiker Al-Jaafari, ministrul afacerilor externe al Republicii Irak - joi, 23 noiembrie 2017

Preşedintele Senatului, dl Călin Popescu-Tăriceanu, a avut o întrevedere, joi, 23 noiembrie a.c., cu E.S. Dr. Ibrahim Al-Eshaiker Al-Jaafari, ministrul afacerilor externe al Republicii Irak, aflat în vizită oficială la București, la invitaţia omologului său român. În cadrul discuţiilor, ambele părţi au reafirmat interesul reciproc pentru relansarea relaţiilor bilaterale, în lumina tradiţionalei prietenii româno-irakiene şi spre beneficiul celor două popoare.
Cei doi interlocutori şi-au exprimat disponibilitatea de a stimula prin mijloace instituționale și prin intermediul diplomației parlamentare dezvoltarea de noi proiecte, cu precădere în domeniul cooperării economice. Dl Călin Popescu-Tăriceanu a evidențiat prietenia și înțelegerea de care se bucură Irakul în România și disponibilitatea autorităților de la București de a contribui și mai departe la sprijinirea  proceselor democratice pe care le parcurge această țară,  precum şi pentru oferirea de asistenţa în procesul de reconstrucție a ţării.  
Dl Tăriceanu a reafirmat sprijinul României pentru unitatea, suveranitatea și  integritatea teritorială a Irakului, subliniind necesitatea și importanța desfășurării unui dialog constructiv între  autoritățile de la Erbil și cele de la Bagdad pe temele de interes ale celor două părți, în baza Constituției Republicii Irak.
Preşedintele Senatului României şi ministrul afacerilor externe al Republicii Irak au avut și un schimb de opinii asupra temelor regionale de interes, cu accent pe necesitatea identificării de soluții politice negociate pentru crizele cu care se confruntă regiunea  și a coordonării eficiente  a eforturilor tuturor statelor în vederea eradicării fenomenului terorist şi a instabilităţii din zonă.
 



Go to top