Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

8 MAI 2017, ZIUA NATIONALA A EGALITATII DE SANSE

 
Ziua Națională a Egalității de Șanse între Femei și Bărbați, celebrată la Parlament cu conferințe, ateliere și expoziții

Luni, 8 mai, de Ziua Națională a Egalității de Șanse între Femei și Bărbați, la Palatul Parlamentului, va avea loc conferința „Egalitatea de gen: Test pentru democraţie” la inițiativa Comisiilor pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi ale Camerei Deputaților și Senatului, sub înaltul patronaj al Președintelui Camerei Deputaților (ora 9.00, sala “Nicolae Titulescu”, nivel P).
Conferința va prilejui întâlnirea liderilor politici naționali și internaționali, a autorităților competente și a activiștilor pentru cauza egalității de gen, unul dintre obiectivele principale fiind asumarea comună a demersului legislativ care decurge din obligațiile angajate de țara noastră prin ratificarea Convenției de la Istanbul de către Parlamentul României în luna martie 2016.
 
În deschiderea conferinței vor lua cuvântul președintele Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, și președinții Comisiilor pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi ale Camerei Deputaților și Senatului, doamna deputat Oana Bîzgan-Gayral și domnul senator Adrian Wiener. De asemenea, se vor adresa invitaților prim-ministrul României, domnul Sorin Grindeanu, Comisarul European pentru politică regională, doamna Corina Crețu, Excelența Sa Ambasadorul Regatului Spaniei în România și Rep. Moldova, domnul Ramiro Fernandez-Bachiller, și doamna prof. univ. dr. Mihaela Miroiu.
 
Conferința va fi urmată de patru ateliere tematice, cu sesiuni de lucru privind subiecte de actualitate și de interes în domeniul egalității de gen: combaterea violenţei, participarea femeilor la luarea deciziei, împuternicirea economică a femeilor și rolul educaţiei în perspectiva egalității de șanse. La ateliere vor participa reprezentanți ai instituțiilor din administrația locală și centrală cu atribuții în domeniu, reprezentanți ai societății civile și ai mediului academic.
 
De asemenea, între 8 și 10 mai, în incinta Camerei Deputaților vor fi expuse materiale din diferite proiecte ale organizațiilor din cadrul Coaliției pentru Egalitate de Gen.
 
La finalul evenimentului, pe baza concluziilor din cadrul conferinței și al sesiunilor de lucru, participanții vor adopta un angajament de acțiune pe termen scurt și mediu privind egalitatea de gen în România
 
 


Go to top