Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea președintelui Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, Nicoleta Pauliuc, cu o delegație condusă de Analie Nosatîi, ministrul apărării din Republica Moldova

Președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, Nicoleta Pauliuc, a avut, marți, 7 iunie a.c., o întrevedere cu o delegație condusă de Analie Nosatîi, ministrul apărării din Republica Moldova.
Demnitarul român a salutat prezența delegației la București, felicitând autoritățile de la Chișinău pentru că au gestionat cu calm, responsabilitate și transparență ultimele evoluții din vecinătatea apropiată.
În cadrul întrevederii au fost condamnate orice provocări și tentative de a atrage Republica Moldova în acțiuni care ar putea pune în pericol stabilitatea și securitatea acesteia, în condițiile în care contextul de ansamblu rămâne extrem de complicat și nu pot fi excluse noi provocări.
Partea română a specificat că, prin demersurile pe care le întreprinde, urmărește creșterea nivelului de angajament politic al comunității internaționale în sprijinul Republicii Moldova, precum și mobilizarea unei asistențe financiare substanțiale, în așa fel încât Chișinăul să reziste șocurilor masive și multidimensionale cărora este supus.
Din delegația condusă de Analie Nosatîi, ministrul apărării din Republica Moldova, au mai făcut parte Valeriu Mija, (secretar de stat), Gheorghe Oarză (șef Direcție transformare), Natalia Gadîrca, (șef cabinet ministrul apărării) și Emil Jacotă, ministru-consilier, Ambasada Republicii Moldova la București.

 



Go to top