Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Senatorul Nicoleta Pauliuc (PNL), la Bilanțul Jandarmeriei: Treaba dumneavoastră nu este să îi susțineți pe cei aflați la putere, ci să mențineți ordinea publică, indispensabilă într-un stat democratic

Prezentă la Bilanțul Jandarmeriei Române, senatorul PNL Nicoleta Pauliuc, președinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, le-a cerut jandarmilor să apere ordinea publică și să nu se lase intimidați de cei care promovează ura, tensiunea permanentă, conflictele, ciocnirile de stradă.
„Așa cum nu v-ați lăsat intimidați de bâtele galeriilor de fotbal, tot așa vă îndemn să nu vă lăsați intimidați de foști membri ai unor galerii care vor să aducă dezordinea, violența în politică și în societate. În calitate de politician care face parte dintr-un partid aflat astăzi la guvernare, așteptarea pe care o am de la dumneavoastră nu este nicidecum să îi susțineți, prin misiunile pe care le desfășurați, pe cei aflați, la un moment dat, la putere. Așteptarea mea este să asigurați, conform prerogativelor dumneavoastră legale, aplicarea legii și menținerea ordinii publice, indispensabile într-un stat democratic. De altfel, am remarcat disponibilitatea pentru reformă și eforturile pentru recâștigarea încrederii pe care le-ați făcut după evenimentele din 10 august 2018. Puterea vine și trece. În democrație am ajuns cu greu, prin jertfe și sacrificii ale milioanelor de români. Iar democrația nu poate funcționa decât cu instituții sănătoase și puternice, așa cum este Jandarmeria Română”, a declarat Nicoleta Pauliuc.
Cu privire la noul mediu în care jandarmii își desfășoară activitatea, senatorul PNL a remarcat că există o tensiune extrem de mare în societate și a identificat două cauze principale pentru aceste tensiuni.
Pe de-o parte, oamenii au fost supuși unui stres ieșit din comun, fiind nevoiți să facă față simultan mai multor crize - crizei pandemice, crizei energetice, crizei economice și iată că în vecinătatea României avem o nouă criză, de securitate. „Vă spun cu toată sinceritatea, empatizez cu cei care se simt depășiți de situație și uneori ies pe stradă pentru a-și expune pașnic deznădejdea și pentru a cere soluții la problemele lor”, a mai spus președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională.
Pe de altă parte, există personaje care profită de aceste nemulțumiri, le amplifică și instigă la nerespectarea legii, la violență. „Asemenea personaje care promovează ura, tensiunea permanentă, conflictele, ciocnirile de stradă, nu sunt altceva decât niște marionete într-un război hibrid prin care se urmărește instaurarea dezordinii sociale având ca rezultat slăbirea statelor în fața cetățenilor, decredibilizarea ideii europene și a clasei politice, respectiv compromiterea democrației”, a concluzionat senatoarul PNL, Nicoleta Pauliuc.
 
 



Go to top