Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicat de presă - Întrevederea domnului senator Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă cu domnii Predrag Balașevici și Zavișa Jurj, reprezentanți ai Asociațiilor etnicilor români (vlahi) din Serbia/ Valea Timocului.

Senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă, a primit la sediul Comisiei, la data de 16 februarie a.c., o delegație de reprezentanți ai Asociațiilor etnicilor români (vlahi) din Serbia/ Valea Timocului.
Delegația menționată l-a informat pe președintele Comisiei pentru politică externă în legătură cu o serie de evoluții, unele dintre ele preocupante, legate de tema importantă a prezervării și afirmării identității românești în regiunea menționată în statul vecin României.
Cei doi delegați au solicitat sprijinul statului român, în conformitate cu cele convenite anterior în plan bilateral între România și Serbia, dar și cu standardele în materie ale Consiliului Europei și ale Uniunii Europene pentru ca autoritățile statului sârb să adopte măsurile necesare care să garanteze la  nivelul standardelor europene menționate prezervarea identității naționale și culturale a etnicilor români din Valea Timocului.
Președintele Comisiei pentru politică externă a indicat, în acest context, poziția consecventă a României și a structurilor de specialitate ale Parlamentului pe linia susținerii identității naționale românești din Serbia (Valea Timocului și Voievodina).
 A menționat totodată decizia membrilor comisiei senatoriale de a întreprinde o serie de demersuri interne și externe pe această linie.
 



Go to top