ACTIVITĂȚI ȘI DOCUMENTE

 

ACTIVITĂȚI

 

LEGISLATURA 2012-2016

 

2016

 

Vizita în România a delegației EPF condusă de dna. Hanna Sarkkinen, membră a Comitetului Executiv al EPF, membră a Grupului Parlamentar Pluripartit pentru Populație și Dezvoltare din Parlamentul Finlandei (București, Senat, 26 septembrie 2016)

 

-         Comunicat de presă

 

Participarea dlui. senator Florian-Dorel Bodog, membru al Subcomisiei, la vizita de studiu parlamentară în Republica Filipine, cu tema Sănătatea reproductivă, maternă, infantilă și a copilului (Manila, 22-26 august 2016)

 

-          Program

-         Comunicat de presă EPF      

 

Participarea dlui. senator Florian-Dorel Bodog, membru al Subcomisiei pentru Populație și Dezvoltare, la Reuniunea parlamentarilor și vizita de studiu cu tema „Corelarea problematicii populației cu Agenda pentru Dezvoltare Durabilă 2030: consolidarea rolului parlamentarilor, Partea a II-a” (Addis Abeba, 10-13 august 2016)

 

-         Prezentare generală

-         Recomandări

 

Participarea dlui. senator Florian-Dorel Bodog, membru al Subcomisiei pentru Populație și Dezvoltare, la vizita de studiu parlamentară în Republica Kârgâză, cu tema Sănătatea reproductivă, maternă, infantilă și a copilului (Bishkek, 18-22 iulie 2016)

 

-     Comunicat de presă EPF   

 

Participarea dlor. senatori Florian Popa și Florian-Dorel Bodog, membri ai Subcomisiei pentru Populație și Dezvoltare, la Forumul Parlamentar și la cea de-a 4-a Conferință Women Deliver (Copenhaga, 16-19 mai 2016)

-         Prezentare generală

-         Comunicat de presă al EPF

 

 

Participarea dlor. senatori Ion Rotaru, președintele Subcomisiei pentru Populație și Dezvoltare și Florian-Dorel Bodog, membru al Subcomisiei, la Conferința Globală a Parlamentarilor privind Populația și Dezvoltarea cu tema „Promovarea unei vieți sănătoase și a bunăstării pentru toți” (Tokyo, 26-27 aprilie 2016)

-         Prezentare generală

-         Expunere tematic㠖 dl. senator Florian-Dorel Bodog

-         Declarație și Recomandări

 

2015

 

Participarea dlui. senator Florian-Dorel Bodog, membru al Subcomisiei pentru populație și dezvoltare, la Reuniunea parlamentarilor și vizita de studiu cu tema Corelarea problematicii populației cu Agenda de Dezvoltare post-2015: consolidarea rolului parlamentarilor (Nairobi, 1-3 octombrie).

 

-         Prezentare generală

-         Program  

-         Recomandări 

 

Participarea dlor. senatori Florian Popa și Florian-Dorel Bodog, membri ai Subcomisiei pentru populație și dezvoltare, la Conferința Regională cu tema „Promovarea sănătății și drepturilor, reducerea inegalităților” și la Consultarea Parlamentară Regională cu tema „Consolidarea cadrului legislativ pentru rezultate mai bune în domeniul sănătății sexuale și reproductive” (Sofia, 26-29 mai 2015).

 

                     - Declarația angajament

 

 

Participarea dlor. senatori Ion Rotaru, președintele Subcomisiei pentru populație și dezvoltare și Florian-Dorel Bodog, membru al Subcomisiei, la Conferința Internațională G7/G20 a Parlamentarilor cu tema: "Ea contează: autonomizarea femeilor și fetelor, pentru o viață independentă, sănătoasă și productivă" (Berlin, 16-17 aprilie 2015)

 

-         Apelul parlamentar de la Berlin

-         Comunicat de presă

-         Fotografie de grup

 

 

2014

 

Participarea dlui. senator Florian-Dorel Bodog, membru al Subcomisiei pentru populație și dezvoltare, la Vizita de studiu a EPF în Ghana și Coasta de Fildeș, cu tema „Sănătatea femeilor și acoperirea universală prin asigurările de sănătate” (9-15 august 2014)

-         Program

-         Comunicat de presă al EPF

 

Participarea dlor. senatori Ion Rotaru, președintele Subcomisiei pentru populație și dezvoltare și Florian-Dorel Bodog, membru al Subcomisiei, la a șasea Conferință Internațională a Parlamentarilor pentru implementarea Programului de acțiune al Conferinței Internaționale pentru Populație și Dezvoltare (Stockholm, 23-25 aprilie 2014)

-      Program  

-      Declarația-angajament  

-      Declarația privind drepturile omului   

-      Comunicat de presă

 

Participarea dlui. senator Florian-Dorel Bodog, membru al Subcomisiei pentru populație și dezvoltare, la Proiectul „Consolidarea capacităților parlamentarilor din Asia și Africa de integrare a problematicii populației în cadrele naționale de dezvoltare” (Kampala, 10-13 februarie 2014)

-      Program   

-      Declarație                    

 

2013

 

Participarea dlui. senator Florian-Dorel Bodog, membru al Subcomisiei pentru populație și dezvoltare, în delegația EPF la Conferința Internațională a Parlamentarilor privind Populația și Îmbătrânirea, cu tema „Către o nouă paradigmă pentru o îmbătrânire sănătoasă și o economie dinamic㔠și la vizita de studiu din marja conferinței (Tokyo și Edogawa, 18-20 noiembrie 2013)

-      Program                     

 

Participarea dlui. senator Ion Rotaru, președintele Subcomisiei pentru populație și dezvoltare, la Conferința Mondială a Parlamentarilor G8/G20 cu tema „Care este locul planificării familiale în viitorul dezvoltării ?” (Londra, 9-10 mai 2013)

-      Program                           

-      Document final                      

-      Comunicat de presă

 

 

                     

LEGISLATURA 2008-2012

 

2012

 

Participarea dlor. senatori Tudor Udriștoiu, președintele Subcomisiei pentru populație și dezvoltare și Șerban Rădulescu, membru al Subcomisiei, la a cincea Conferință Internațională a Parlamentarilor pentru implementarea Programului de acțiune al Conferinței Internaționale pentru Populație și Dezvoltare și la Reuniunea Consiliului EPF (Istanbul, 23-25 mai 2012)

                   - Programul Conferinței

- Intervenția dlui. senator Tudor Udriștoiu                     

- Declarația-angajament de la Istanbul                       

 

2011

 

Participarea dlor. senatori Ion Rotaru și Șerban Rădulescu, membri ai Subcomisiei pentru populație și dezvoltare, la Summit-ul Global Parlamentar cu tema „Fetele și populația: promotorii uitați ai dezvoltării” (Paris, 16-17 mai 2011)  

   

Participarea dlui. senator Șerban Rădulescu, membru al Subcomisiei pentru populație și dezvoltare, la Conferința parlamentară cu tema „Uniunea Europeană: un actor global în domeniile sănătății și dezvoltării?” și la reuniunea Consiliului Forumului Parlamentar European pentru Populație și Dezvoltare (Londra, 17-18 martie 2011)                 

                  

Participarea dlui. senator Șerban Rădulescu, membru al Subcomisiei pentru populație și dezvoltare, la cel de-al doilea Forum global privind resursele pentru sănătate (Bangkok, 25-29 ianuarie 2011)

                        - Program       

 

2010

 

Reuniunea cu tema „Asistența oficială pentru dezvoltare în sprijinul sănătății globale: provocări și oportunități pentru România”, organizată de Subcomisia pentru Populație și Dezvoltare, în colaborare cu reprezentanța în România a Fondului Națiunilor Unite pentru Populație și Societatea pentru Educație Contraceptivă și Sexuală (Senat, Sala Constantin Stere,18 mai 2010)

- Program 

- Participanți - Alocuțiune de bun-venit - dl. senator Tudor Udriștoiu 

- Prezentare tematică - dl. senator Tudor Udriștoiu 

- Prezentarea studiu "Euromapping 2009" - dl. Miguel Ongil (EPF) 

- Cronică foto

 

Participarea dlui. senator Tudor Udriștoiu, președintele Subcomisiei pentru populație și dezvoltare, la Vizita la Națiunile Unite a Delegației EPF, cu ocazia celei de-a 54-a sesiuni a Comisiei ONU pentru statutul Femeii (New York, 1-5 martie 2010)

- Raportul vizitei                 

 

Participarea dlui. senator Șerban Rădulescu, membru al Subcomisiei pentru populație și dezvoltare, la Conferința cu tema „Realizarea dreptului la sănătate prin Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului pentru sănătate” și la reuniunea Consiliului Forumului Parlamentar European pentru Populație și Dezvoltare (Bruxelles, 28 februarie – 1 martie 2010)

- Program         

- „Demararea ODA pentru sănătatea globală în România” - prezentare tematică a dlui. senator Șerban Rădulescu                 

- Contribuția dlui. senator Șerban Rădulescu la lucrările Consiliului EPF                    

 

2009

 

Participarea dnei. Cristina Dumitrescu, director DOPI, la Forumul regional la nivel înalt și la Reuniunea Parlamentarilor din Europa de Est și Asia Centrală, cu ocazia celei de-a 15-a aniversări a Conferinței Internaționale privind Populația și Dezvoltarea, Cairo, 1994 (Istanbul, 12-14 noiembrie 2009)

- Programul Forumului Regional   

- Concluziile Forumului Regional                   

- Programul Reuniunii Parlamentarilor                  

 

Participarea dlui. senator Tudor Udriștoiu la Reuniunea regională la nivel înalt privind sănătatea maternă-ODM 5 (Istanbul, 11 noiembrie 2009)

                   - Program                      

                   - Document final                   

 

Participarea domnului senator Șerban Rădulescu la Conferința Internațională a Parlamentarilor privind implementarea rezultatelor Conferinței Internaționale pentru Populație și Dezvoltare și la reuniunea Consiliului Forumului Parlamentar European pentru Populație și Dezvoltare (Addis Abeba, 27-29 octombrie 2009)

- Program                            

- Document final                        

- Contribuția dlui. senator Șerban Rădulescu                        

 

Reuniunea de aniversare a 35 de ani de la Conferința Mondială a Populației, București, 1974 (Palatul Parlamentului, 17 iunie 2009)

-         Program   

-         Participanți  

-         Concluzii și recomandări

- Sesiunea I  

- Sesiunea II            

                   -    Cronică foto

 

Participarea domnului senator Șerban Rădulescu la Vizita de studiu în Camerun privind malaria (28 martie – 4 aprilie 2009)

-         Program                      

-         Comunicat de presă

 

Participarea doamnei senator Minerva Boitan și a domnului senator Șerban Rădulescu la Conferința cu tema „Climă și Populație” (Oslo, 23-24 martie 2009)

-         Program   

 

 

2008 

 

În calitate de președinte al Subcomisiei senatoriale pentru Populație și Dezvoltare și de membru în Consiliul EPF, dl. senator Dan Sabău a participat la:

 

Conferința cu tema „Sănătatea mamei și a nou născutului” (26-28 noiembrie 2008, Haga)

- eveniment organizat de Parlamentul Olandei, Uniunea Interparlamentară și Organizația Mondială a Sănătății

    - Program și agendă

 

- Contribuția dlui. senator Dan Sabău

 

               

 

Doamna Gerdi A. Verbeet, Președinta Camerei Reprezentanților a Parlamentului olandez, la ceremonia de deschidere

Imagini din timpul reuniunii

 

   

Imagini din timpul reuniunii

 

 

 

  Conferința cu tema „Viitorul implicării parlamentare în sănătatea și dezvoltarea globale” (20 octombrie 2008, Bruxelles)

    - eveniment organizat de Parlamentul din Belgia, EPF și Fondul Global pentru combaterea SIDA, Tuberculozei și Malariei

 - Program și agendă

 

             - Declarația de la Bruxelles

 

                      

DOCUMENTE

 

Declarația și recomandările de la Tokyo (2016)

 

Declarația-angajament de la Sofia (2015)   

 

Apelul parlamentar de la Berlin  (2015)  

 

Declarația-angajament de la Stockholm (2014)   

 

Declarația privind drepturile omului (Stockholm, 2014)  

 

Apelul parlamentar cu ocazia Summit-urilor G8/G20 (Londra, 2013)  

 

Apelul parlamentar cu ocazia Summit-urilor G8/G20 (Paris, 2011)    

 

Apelul parlamentar cu ocazia Summit-urilor G8/G20 (Ottawa, 2010)

 

Apelul parlamentar cu ocazia Summit-ului G8 (Roma, 2009)

 

Declarația-angajament de la Addis Abeba (2009)