Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

print
<octombrie 2022>
lun.mar.mie.joivin.sâm.dum.
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
vineri, 7 oct. 2022
 


Vizita în Republica Moldova a președintelui interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu
Președintele interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, se află, în perioada 21-22 septembrie a.c., în Republica Moldova.
 
Citește mai departe
Primirea de către președintele interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, a ambasadorului Republicii Kazahstan în România, E.S. Nurbakh Rustemov
Președintele interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, l-a primit miercuri, 14 septembrie a.c., pe ambasadorul Republicii Kazahstan în România, E.S. Nurbakh Rustemov, într-o vizită de curtoazie.
Discuțiile au vizat stadiul și perspectivele de dezvoltare a relațiilor dintre România și Republica Kazahstan, precum și agenda de contacte din acest an, în contextul aniversării a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice.
Citește mai departe
Primirea de către președintele interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, a ambasadorului Republicii Moldova în România, Victor Chirilă
Președintele interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, l-a primit astăzi, 13 septembrie a.c., pe ambasadorul Republicii Moldova în România, E.S. domnul Victor Chirilă, în vizită de curtoazie.
Discuțiile din cadrul întrevederii s-au concentrat pe pregătirea celei de-a doua Ședințe Comune a Parlamentului României și a Parlamentului Republicii Moldova și pe teme vizând colaborarea consolidată dintre cele două țări în vederea avansării accelerate a proiectelor bilaterale prioritare.
Citește mai departe
Întrevederea președintelui interimar al Senatului, Alina-Ştefania Gorghiu, cu Președintele Ungariei, Katalin Novák
Președintele interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, a avut o întrevedere miercuri, 7 septembrie 2022, cu Președintele Ungariei, Katalin Novák, aflată în vizită oficială în România.
Înaltul demnitar român a adresat felicitări doamnei Katalin Novák pentru preluarea funcției de Președinte al Ungariei și i-a urat succes în îndeplinirea mandatului, punctând faptul că prima vizită la Parlamentul României în noua calitate oficială poate constitui un moment oportun pentru lansarea unui dialog bilateral consolidat, inclusiv pe linie parlamentară.
Citește mai departe
Vizita la Chișinău a președintelui interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu
Președintele interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, se află astăzi, 2 septembrie a.c., în Republica Moldova, la invitația președintelui Institutului Cultural Român, Liviu Sebastian Jicman, în vederea participării la cea de-a V-a ediție a celui mai important eveniment dedicat cărții la Chișinău, Salonul Internațional de Carte Bookfest.
Ediția 2022 a Bookfest Chișinău beneficiază de Înaltul Patronaj al Președintelui României, Klaus Iohannis, și al Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, fiind deopotrivă sărbătoare a limbii și literaturii române, expresie a spațiului cultural și lingvistic român și simbol al solidarității între românii de pe ambele maluri ale Prutului.
Cu ocazia vizitei la Chișinău, președintele interimar al Senatului a avut întrevederi cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, cu președintele Comisiei pentru politică externă și integrare europeană din Parlamentul Republicii, Doina Gherman și cu președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Romania, Veronica Roșca.

 
Citește mai departe
Participarea președintelui interimar al Senatului României, Alina Gorghiu, la activitățile prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei Române, Constanța, 15 august 2022
Președintele interimar al Senatului României, Alina Gorghiu, participă luni, 15 august 2022, în portul Constanța, la ceremoniile aniversare dedicate Zilei Marinei Române.
Cea de-a 120-a ediție a Zilei Marinei Naționale este organizată într-un moment dificil, atât pentru regiunea Mării Negre, cât și pentru frontierele externe ale Uniunii Europene și ale Alianței Nord-Atlantice, în care România joacă un rol activ, fiind un exemplu de consolidare a securității regionale.
Citește mai departe
Întrevederea președintelui interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, cu președintele Adunării Naționale a Republicii Coreea, Kim Jin-pyo
Președintele interimar al Senatului României, Alina-Ștefania Gorghiu, l-a primit luni, 8 august a.c., pe președintele Adunării Naționale a Republicii Coreea, Kim Jin-pyo, care efectuează o vizită în România, în perioada 8-9 august a.c..
 
Înaltul demnitar român l-a felicitat pe omologul său pentru numirea recentă ca președinte al Adunării Naționale și i-a urat mult succes în activitate și în atingerea priorităților stabilite.
 
Cu acest prilej, președintele interimar al Senatului și-a exprimat interesul pentru revitalizarea și dinamizarea contactelor politice bilaterale la nivel înalt, actualizarea priorităților și a agendei comune în cadrul Parteneriatului strategic cu Republica Coreea, singurul parteneriat al României, de acest fel,  cu un stat din zona Asia-Pacific, până în prezent.
Citește mai departe
Primirea de către președintele interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, a însărcinatului cu afaceri a.i. al Statelor Unite ale Americii în România, David Muniz
Președintele interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, l-a primit joi, 4 august a.c., pe însărcinatul cu afaceri a.i. al Statelor Unite ale Americii în România, David Muniz, în cadrul unei vizite de curtoazie.
Înaltul demnitar român a arătat semnificațiile aparte ale aniversării a 25 de ani de parteneriat strategic între România și Statele Unite ale Americii, subliniind deschiderea și determinarea părții române de a întreprinde toate eforturile necesare în vederea consolidării și aprofundării relațiilor româno-americane în toate sferele de activitate și domeniile de cooperare.
Citește mai departe
Primirea de către președintele interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, a ambasadorului Republicii Armenia în România, E.S. Sergey Minasyan
Președintele interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, l-a primit astăzi, 4 august a.c., pe ambasadorul Republicii Armenia în România, E.S. Sergey Minasyan, în vizită de curtoazie.
Citește mai departe
Primirea de către președintele interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, a ambasadorului Republicii Azerbaidjan în România, E.S. Najafov Huseyn Nizami
Președintele interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, l-a primit miercuri, 3 august a.c., pe ambasadorul Republicii Azerbaidjan în România, E.S. Najafov Huseyn Nizami, într-o vizită de curtoazie.
Citește mai departe
Primirea de către președintele interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, a ambasadorului Japoniei în România, E.S. Hiroshi Ueda, în cadrul unei vizite de curtoazie
Președintele interimar al Senatului României, Alina-Ștefania Gorghiu, l-a primit miercuri, 3 august a.c., pe ambasadorul Japoniei în România, E.S. Hiroshi Ueda, în vizită de curtoazie.
 
Citește mai departe
Primirea de către președintele interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, a ambasadorului Republicii Federale Germania în România, E.S. Peer Gebauer
Președintele interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, l-a primit marți, 2 august a.c., pe ambasadorul Republicii Federale Germania în România, E.S. Peer Gebauer.
Președintele interimar al Senatului a subliniat importanța deosebită pe care România o acordă relației bilaterale cu Republica Federală Germania, caracterizată printr-un dialog politic foarte bun, o componentă economică solidă și conexiuni sociale puternice. În acest context a punctat sprijinul deplin al Parlamentului României în demersul de consolidare și dezvoltare a relațiilor între România și Republica Federală Germania, dar și ca state membre ale Uniunii Europene.
Citește mai departe
Primirea de către președintele interimar al Senatului României, Alina-Ștefania Gorghiu, a ambasadorului Regatului Maroc în România, E.S. Hassan Abouyoub
Președintele interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, l-a primit, marți, 2 august a.c., pe ambasadorul Regatului Maroc în România, E.S. Hassan Abouyoub, în cadrul unei vizite de curtoazie.
Citește mai departe
Întrevederea Președintelui interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu
Președintele interimar al Senatului a adresat felicitări Președintelui Republicii Moldova pentru obținerea statutului de stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană, arătând că este un rezultat urmărit și promovat intens de România. Alina-Ștefania Gorghiu a punctat, totodată, că este o decizie istorică ce lansează în mod efectiv procesul de integrare și o confirmare a faptului că locul firesc al Republicii Moldova este în familia europeană.
Citește mai departe
Întrevederea președintelui interimar al Senatului României, Alina-Ștefania Gorghiu, cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu
Președintele interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, a avut vineri, 8 iulie a.c., o întrevedere cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.
 
Citește mai departe
Comisia de anchetă a Senatului a inițiat două proiecte legislative, pași necesari și urgenți pentru siguranța copiilor și tinerilor beneficiari ai sistemului de protecție specială
 
Membrii Comisiei de anchetă a Senatului privind investigarea cazurilor de abuzuri sexuale sau a oricăror abuzuri fizice împotriva minorilor din serviciile de tip rezidențial aflate în subordinea Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului au inițiat două propuneri legislative, cu impact pentru o parte din beneficiarii sistemului de protecție specială.
Citește mai departe
Întrevedere de lucru a delegației Senatului cu reprezentanții Centrului pentru Analiza Politicii Europene (CEPA), 6 aprilie 2022
În data de 6 aprilie 2022 a avut loc, în Senatul României, o întrevedere de lucru a delegației Senatului României, din care au făcut parte Președintele Senatului, Florin Cîțu, vicepreședinții Senatului, Alina Gorghiu și Robert Cazanciuc, liderul Grupului parlamentar social democrat, Ștefan-Radu Oprea, președintele Comisiei pentru democrație și securitate al Adunării parlamentare NATO și președinte al Comisiei pentru afaceri europene din cadrul Senatului, Angel Tîlvăr, și membrii ai Adunării parlamentare NATO, respectiv, senatorii László Attila și Gheorghiță Mîndruță, cu reprezentanții Centrului pentru Analiza Politicii Europene (CEPA), în care s-au discutat pe lângă temele legate de noul context de securitate la Marea Neagră, generat de invazia Rusiei în Ucraina și teme care țin de relațiile bilaterale și Parteneriatul Strategic pe care România îl are cu Statele Unite ale Americii.
 
Citește mai departe
Vizita de lucru în Republica Kazahstan a delegației Senatului României, condusă de vicepreședintele Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu
În perioada 20-21 decembrie a.c., o delegație a Senatului României, condusă de vicepreședintele Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, a efectuat o vizită de lucru la Nur-Sultan, în Republica Kazahstan.
 
Citește mai departe
Vizita de lucru în Emiratele Arabe Unite a delegației Senatului României, condusă de vicepreședintele Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu
O delegație a Senatului României, condusă de vicepreședintele Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, efectuează, în perioada 12-18 decembrie a.c., o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite. Din delegația parlamentară fac parte și chestorul Senatului, senatorul Eugen Țapu-Nazare, președintele Comisiei pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale, senatorul István-Loránt Antal, vicepreședintele Comisiei pentru știință, inovare și tehnologie, senatorul Florian-Dorel Bodog, liderul Grupului parlamentar PSD, senatorul Ștefan-Radu Oprea, liderul Grupului parlamentar PNL, senatorul Cătălin-Daniel Fenechiu, și liderul Grupului parlamentar UDMR, senatorul Lóránd Turos.
Citește mai departe
Întrevederea comună a vicepreședintelui cu atribuții de președinte al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, și a președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu
Vicepreședintele cu atribuții de președinte al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, au avut marți, 23 noiembrie a.c., o întrevedere comună cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu ocazia vizitei oficiale pe care domnia sa o efectuează la București la invitația Președintelui României.
Citește mai departe
CENTRUL DE ORGANIZARE
SI PROMOVARE EVENIMENTE
telefon: + 40 21 414 2906
             + 40 21 414 2954
fax: + 40 21 414 2952
e-mail: cope@senat.ro

Anunțuri

Anunțuri
07.09.2022
Declarația Senatorului Titus Corlățean, Președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României
În baza discuțiilor avute cu membrii Comisiei pentru politică externă a Senatului în ședința din data de 7 septembrie 2022, sunt abilitat să fac următoarea Declarație:
Am luat cunoștință cu profundă îngrijorare de gestul politic al amplasării unei statui reprezentându-l pe Miklós Horthy, amiral și regent al Ungariei în perioada interbelică și respectiv în cel de-al Doilea Război Mondial, în incinta biroului unui Vicepreședinte al  Parlamentului Ungariei, membru al Partidului parlamentar MI HAZÁNK.
Citește mai departe

Comunicate de presă

Comunicate de presă
06.10.2022
Participarea senatoarei Gabriela Crețu, membră a Comisiei pentru afaceri europene, la reuniunea informală cu tema „Instrumentul pentru situații de urgență al pieței unice (SMEI)”
Citește mai departe
Comunicate de presă
04.10.2022
Întrevederea comună a președinților Comisiilor pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat și Camera Deputaților, Nicoleta Pauliuc și Laurențiu Dan Leurean, a președintelui Comisiei pentru politică externă din Senat, Titus Corlățean și a președintelui Comisiei pentru afaceri europene din Senat, Angel Tîlvăr, cu Leo Docherty, ministrul pentru Europa al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord – luni, 3 octombrie 2022
Citește mai departe
Comunicate de presă
04.10.2022
Președintele Comisiei parlamentare comune pentru relația cu UNESCO, Ana-Maria Cătăuță: ,,Susțin adoptarea unui cadru legal corect și coerent care să asigure stimularea inovării, aplicarea responsabilă a sistemelor bazate pe inteligență artificială și respectarea standardelor etice”
Citește mai departe
Comunicate de presă
03.10.2022
Vizita președintelui Comisiei pentru afaceri europene, Angel Tîlvăr, în Ucraina, la Kiev (30 septembrie – 2 octombrie 2022)
Citește mai departe
Comunicate de presă
30.09.2022
Semnarea de către Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, a Declarației comune prin care omologii din parlamentele unor state membre ale UE condamnă ferm pseudo-referendumurile organizate de Federația Rusă în regiunile ocupate din Ucraina
Citește mai departe
Comunicate de presă
30.09.2022
Întrevederea senatoarei Silvia-Monica Dinică, vicepreședintă a GRUI, cu Duarte Pacheco, președintele Uniunii Interparlamentare, în marja Conferinței Plenipotențiarilor UIT 2022
Citește mai departe
Comunicate de presă
28.09.2022
Declarația comună a celor 70 de experți prezenți la reuniunea organizată de prof.univ.dr. Adrian-Streinu Cercel, președinte al Comisiei pentru sănătate, în parteneriat cu Ministerul Sănătății și cu HIV Outcomes România
Citește mai departe
Comunicate de presă
27.09.2022
Primirea de către președintele Comisiei pentru cultură și media a Senatului, senatorul Viorel Badea, a E.S. Mohammed Abdulghani Khayat, ambasadorul Regatului Arabiei Saudite la București, în cadrul unei vizite de curtoazie
Citește mai departe
Comunicate de presă
27.09.2022
Participarea senatorului Radu-Mihai Mihail la reuniunea AP OSCE cu tema Rolul OSCE şi al Adunării Parlamentare a OSCE în arhitectura securităţii europene în schimbare (Helsinki, 23 septembrie 2022)
Citește mai departe
Comunicate de presă
23.09.2022
Cu prilejul împlinirii a 143 de ani de la fondarea Societății de Cultură Macedo-Română președintele Comisiei pentru românii de pretutindeni, senatorul Claudiu-Richard Târziu, îl felicită pe președintele acesteia, prof. univ. dr. Nicolae Saramandru
Citește mai departe
Comunicate de presă
20.09.2022
Primirea de către senatorul Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene, a E.S. Halka Kaiserová, ambasadorul Republicii Cehe în România
Citește mai departe
Comunicate de presă
19.09.2022
Întrevederea vicepreședintelui Senatului, Robert-Marius Cazanciuc, cu o delegație parlamentară chiliană, condusă de prim-vicepreședintele Camerei deputaților din Republica Chile, Alexis Sepulveda
Citește mai departe
Comunicate de presă
14.09.2022
Comunicat de presă: Senatorul Titus Corlățean salută adoptarea de către Comisia de monitorizare a APCE a raportului de evaluare periodică a obligațiilor României de stat membru al Consiliului Europei
Citește mai departe
Comunicate de presă
13.09.2022
Participarea senatoarei Gabriela Crețu, membră a Comisiei pentru afaceri europene, la Cel de-al 7-lea dialog anual cu factorii de decizie cu tema "Pânza albă – o oportunitate pentru Europa?"
Citește mai departe
Comunicate de presă
13.09.2022
Întrevederea președintelui Comisiei pentru tineret și sport senatorul Constantin-Bogdan Matei, cu Adel Ramzy, consilierul președintelui International Sport School Federation
Citește mai departe
Comunicate de presă
08.09.2022
Președintele Comisiei parlamentare comune UNESCO, Ana-Maria Cătăuță < Dorința mea este ca, în 2022, dosarul de candidatură „Cămașa cu altiță” să intre în patrimoniul UNESCO>
Citește mai departe
Comunicate de presă
07.09.2022
Întrevederea președintelui interimar al Senatului, Alina-Ştefania Gorghiu, cu Președintele Ungariei, Katalin Novák
Citește mai departe
Comunicate de presă
07.09.2022
Securitatea României în contextul conflictului din Ucraina – obiectiv prioritar pentru Comisia parlamentară pentru controlul activității SIE
Citește mai departe
Comunicate de presă
06.09.2022
Participarea senatorului Titus Corlăţean, președintele Comisiei pentru politică externă, la Conferința interparlamentară privind Politica Externă și de Securitate Comună și Politica de Securitate și Apărare Comună (PESC/PSAC) (Praga, 4-5 septembrie 2022)
Citește mai departe
Comunicate de presă
06.09.2022
Dezbaterile asupra legilor justiției
Citește mai departe
Comunicate de presă
06.09.2022
Propuneri și proiecte legislative privind securitatea cibernetică, precum și domeniul sănătății - dezbătute în cadrul Comisiei pentru ştiinţă, inovare şi tehnologie
Citește mai departe
Comunicate de presă
05.09.2022
Întâlnirea membrilor Comisiei pentru agricultură, industrie alimentară și dezvoltare rurală, din Senat, cu membrii Comisiei pentru agricultură și silvicultură din Parlamentul Austriei
Citește mai departe
Comunicate de presă
01.09.2022
Mesajul senatorului Claudiu Târziu, președintele Comisiei pentru românii de pretutindeni de Ziua Limbii Române
Citește mai departe
Comunicate de presă
31.08.2022
Dezbaterea cererii de reexaminare asupra Legii privind protecția avertizorilor în interes public
Citește mai departe
Comunicate de presă
15.08.2022
Participarea președintelui interimar al Senatului României, Alina Gorghiu, la activitățile prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei Române, Constanța, 15 august 2022
Citește mai departe
Comunicate de presă
09.08.2022
Întrevederea președintelui Comisiei pentru politică externă a Senatului, Titus Corlățean, cu președintele Adunării Naționale a Republicii Coreea, Kim Jin-pyo
Citește mai departe
Comunicate de presă
29.07.2022
Întrevederea Președintelui interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu
Citește mai departe
Comunicate de presă
26.07.2022
Întrevederea vicepreşedintelui Senatului, senatorul Robert-Marius Cazanciuc şi a senatorului Angel Tîlvăr, coordonatorul Grupului pentru combaterea traficului de persoane din Parlamentul României, cu Valiant Richey, reprezentant special al OSCE şi coordonator pentru combaterea traficului de persoane
Citește mai departe
Comunicate de presă
13.07.2022
Participarea secretarului Comisiei pentru Afaceri Europene, senatorul Vlad Mircea Pufu, la Reuniunea președinților Conferinței Organelor Specializate în Afaceri Comunitare și Europene (COSAC) (Praga, 10-11 iulie 2022)
Citește mai departe
Comunicate de presă
11.07.2022
Senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă a prezentat condoleanțe cu ocazia decesului fostului prim-ministru al Japoniei, Shinzō Abe
Citește mai departe
Comunicate de presă
11.07.2022
Întrevederea senatorului Florian-Dorel Bodog, președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Chile, cu senatorul Kenneth Pugh, președintele Senatului Republicii Chile
Citește mai departe
Comunicate de presă
08.07.2022
Participarea delegației Senatului la cea de-a 29-a Sesiune anuală a AP OSCE (Birmingham, 2-6 iulie 2022)
Citește mai departe
Comunicate de presă
08.07.2022
Întrevederea senatorului Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă, cu senatorul Kenneth Pugh, președintele Grupului parlamentar de prietenie cu România din Parlamentul Republicii Chile
Citește mai departe
Comunicate de presă
08.07.2022
Întrevederea senatorului Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă, cu senatorul Olivier Cadic, vicepreședinte al Comisiei pentru politică externă, apărare și forțe armate din Senatul francez
Citește mai departe
Comunicate de presă
08.07.2022
Întrevederea senatorului Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă, cu deputatul Ahmet Yldiz, fost ministru adjunct al Afacerilor Externe al Republicii Turcia și membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei
Citește mai departe
Comunicate de presă
08.07.2022
Întrevederea senatorului Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, cu delegația parlamentară din Georgia condusă de dl. Irakli Beraia, președintele Comisiei pentru apărare și securitate a Parlamentului Georgiei și al Grupului parlamentar de prietenie Georgia – România
Citește mai departe
Comunicate de presă
07.07.2022
Întrevederea vicepreședintelui Senatului, Robert-Marius Cazanciuc, cu președintele Grupului parlamentar de prietenie cu România din Parlamentul Republicii Chile, senatorul Kenneth Pugh
Citește mai departe
Comunicate de presă
05.07.2022
Întâlnirea președintelui Comisiei pentru cultură și media, senatorul Viorel-Riceard Badea, cu echipa de conducere a Institutului Cultural Român din Franța
Citește mai departe
Comunicate de presă
05.07.2022
Vizită de lucru a președintelui Comisiei pentru românii de pretutindeni din Senat, Claudiu Târziu, cu românii din Marea Britanie
Citește mai departe
Comunicate de presă
01.07.2022
Întâlnirea oficială a președintei Comisiei pentru învățământ a Senatului, Monica Anisie, cu E.S. ambasadorul Republicii Moldova la București, Victor Chirilă
Citește mai departe
Comunicate de presă
30.06.2022
Întrevederea președinților Comisiilor juridice din Senatul României și Camera Deputaților, Cristian-Augustin Niculescu-Țâgârlaș și Laura-Cătălina Vicol - Ciorbă, cu Ulsi Manja, ministrul Justiției din Republica Albania
Citește mai departe
Comunicate de presă
28.06.2022
Întrevederea vicepreședintelui Senatului, Robert- Marius Cazanciuc, cu o delegație parlamentară albaneză condusă de Taulant Balla, președintele Grupului Partidului Socialist și președintele Comisiei parlamentare de stabilizare și asociere UE – Albania, din cadrul Parlamentului Republicii Albania
Citește mai departe
Comunicate de presă
28.06.2022
Întrevederea membrilor din Comisiile juridică, de cultură și pentru afaceri europene din Senat și Camera Deputaților cu Věra Jourová, vicepreședintă a Comisiei Europene
Citește mai departe
Comunicate de presă
28.06.2022
Primirea de către președinții Comisiilor pentru afaceri europene din Senat și Camera Deputaților, preşedinta Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi din Senat şi președintele Grupului de prietenie româno-germană din Parlamentul României a Annei Lührmann, ministru de stat pentru afaceri europene și schimbări climatice în Ministerul Federal German de Externe
Citește mai departe
Comunicate de presă
28.06.2022
Primirea de către senatorul Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene a Senatului, a E.S. Rim Kap-soo, ambasadorul Republicii Coreea la București
Citește mai departe
Comunicate de presă
28.06.2022
Vizită de lucru a președintelui Comisiei pentru românii de pretutindeni, Claudiu Târziu, la românii din Spania și Portugalia
Citește mai departe
Comunicate de presă
28.06.2022
Vizita la Senat a delegației Secretariatului general al OCDE, condusă de Ulrik Vestergaard Knudsen, secretar general adjunct
Citește mai departe
Comunicate de presă
28.06.2022
Întrevederea senatorului Ștefan-Radu Oprea, liderul Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat și a senatorului PSD Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, cu o delegație parlamentară albaneză, condusă de Taulant Balla, președintele Grupului Partidului Socialist și președintele Comisiei parlamentare de stabilizare și asociere UE – Albania, din cadrul Parlamentului Republicii Albania
Citește mai departe
Comunicate de presă
28.06.2022
Participarea senatorului Titus Corlăţean, președintele Comisiei pentru politică externă, la Reuniunea interparlamentară, în format online, cu tema: ”Politica de extindere a UE în urma invaziei Rusiei în Ucraina” (Bruxelles, 27 iunie 2022)
Citește mai departe
Comunicate de presă
28.06.2022
Primirea de către președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, senatorul Titus Corlățean, a E.S. Rim Kap-soo, ambasadorul Republicii Coreea la București, în cadrul unei vizite de prezentare
Citește mai departe
Comunicate de presă
27.06.2022
Întrevederea vicepreședintelui Senatului României, Robert-Marius Cazanciuc, cu E.S. Nikola Selaković, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Serbia
Citește mai departe
Comunicate de presă
27.06.2022
Întrevederea senatorului Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene a Senatului, cu o delegație parlamentară albaneză, condusă de Taulant Balla, președintele Comisiei Parlamentare de Stabilizare și Asociere UE – Albania, din cadrul Parlamentului Republicii Albania
Citește mai departe
Comunicate de presă
24.06.2022
Adoptarea Rezoluției APCE 2452 (2022) pe tema angajării răspunderii pentru doborârea cursei aeriene MH17 în baza raportului senatorului Titus Corlățean (Strasbourg, 20-24 iunie 2022)
Citește mai departe
Comunicate de presă
23.06.2022
Dezbatere pe tema violenței domestice, eveniment organizat de Comisia pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi
Citește mai departe
Comunicate de presă
23.06.2022
Contribuția senatorului Titus Corlățean, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, la raportul privind rolul Consiliului Europei în gestionarea provocărilor recente la adresa securității în Europa (Strasbourg, 20-24 iunie 2022)
Citește mai departe
Comunicate de presă
23.06.2022
Participarea senatorilor Irina Elisabeta Kovacs și Sebastian Cernic la Conferința la nivel înalt cu tema Convenția de la Palermo: viitorul luptei împotriva crimei organizate transnaționale (Napoli, 20-21 iunie 2022)
Citește mai departe
Comunicate de presă
23.06.2022
Participarea senatorilor Cristian Bordei, Alfred-Laurențiu-Antonio Mihai și Novák Csaba-Zoltán, la cel de-al doilea Forum Parlamentar al Inițiativei celor Trei Mări (Riga, 20-21 iunie 2022)
Citește mai departe
Comunicate de presă
23.06.2022
Intervenția senatorului Titus Corlățean, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, în plenul Adunării, pe tema prevenirii și combaterii antisemitismului în Europa (Strasbourg, 20-24 iunie 2022)
Citește mai departe
Comunicate de presă
22.06.2022
Participarea reprezentanților Senatului la cea de-a treia parte a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg, 20-24 iunie 2022)
Citește mai departe
Comunicate de presă
22.06.2022
Participarea senatorilor Silvia-Monica Dinică și Vasilică Potecă la Conferința UIP ,,Parlamentele și Compactele globale privind migrația și refugiații" (Istanbul, 20 - 21 iunie 2022)
Citește mai departe
Comunicate de presă
21.06.2022
Dezbatere privind problema frecvenței consumul de droguri, eveniment organizat de Comisia pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități
Citește mai departe
Comunicate de presă
17.06.2022
Participarea senatorilor Gabriela Crețu și Alexandru Nazare la reuniunile grupurilor de lucru în cadrul COSAC (Paris, 13-15 iunie 2022)
Citește mai departe
Comunicate de presă
16.06.2022
Legea Internshipului
Citește mai departe
Comunicate de presă
16.06.2022
Primirea de către Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Senatului României, a E.S. Marjut Akola, ambasadorul Republicii Finlanda, și a E.S. Therese Hydén, ambasadorul Regatului Suediei la București – joi, 16 iunie 2022
Citește mai departe
Comunicate de presă
15.06.2022
Comisia pentru românii de pretutindeni este solidară cu românii/vlahii din Timoc, Serbia
Citește mai departe
Comunicate de presă
15.06.2022
Dezbatere: participarea autorităților publice locale la Sistemul național de gestionare a afacerilor europene
Citește mai departe
Comunicate de presă
15.06.2022
Forumul Siguranţei Rutiere: O dezbatere pentru găsirea unor soluţii de înjumătăţire a numărului de decese în accidente rutiere până în 2030
Citește mai departe
Comunicate de presă
14.06.2022
Ședința extraordinară a Comisiei pentru politică externă a Senatului României pentru adoptarea ,,Declarației Comisiei pentru politică externă față de accederea Regatului Suediei și a Republicii Finlanda în NATO”
Citește mai departe
Comunicate de presă
10.06.2022
Întrevederea președintei Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități, senatoarea Anca Dragu, cu reprezentanți ai Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Trafic și consum de droguri – festivalul SAGA
Citește mai departe
Comunicate de presă
10.06.2022
Vizita la Sarajevo a senatorilor Attila László și Gheorghiță Mîndruță, membri ai Comisiei pentru economie și securitate a Adunării Parlamentare a NATO (AP NATO)
Citește mai departe
Comunicate de presă
10.06.2022
Senatorul Nicoleta Pauliuc a lansat în dezbatere publică un proiect legislativ pentru relansarea industriei de Apărare din România
Citește mai departe
Comunicate de presă
08.06.2022
Întrevederea comună a Grupului parlamentar de prietenie cu Franţa din cadrul Senatului României şi al Comisiei pentru politică externă a Senatului, conduse de senatorul Titus Corlăţean, în dubla sa calitate de preşedinte al Comisiei și al Grupului, cu o delegație a Grupului parlamentar de prietenie cu România din cadrul Senatului Republicii Franceze, condus de senatorul Bernard Fournier, preşedintele acestuia
Citește mai departe
Comunicate de presă
08.06.2022
Întrevederea vicepreşedintelui Senatului, Robert-Marius Cazanciuc, cu o delegație a Grupului parlamentar de prietenie cu România din cadrul Senatului Republicii Franceze, condusă de Bernard Fournier, preşedintele Grupului
Citește mai departe
Comunicate de presă
08.06.2022
Întrevederea președintelui Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, Nicoleta Pauliuc, cu o delegație condusă de Oleg Serebrian, viceprim-ministru pentru Reintegrare al Republicii Moldova
Citește mai departe
Comunicate de presă
08.06.2022
Întrevederea președintelui Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, Nicoleta Pauliuc, cu o delegație condusă de Analie Nosatîi, ministrul apărării din Republica Moldova
Citește mai departe
Comunicate de presă
08.06.2022
Întrevederea președintelui Comisiei pentru cultură și media, senatorul Viorel Badea, cu Reprezentantul pentru Libertatea Media al OSCE, Teresa Ribeiro
Citește mai departe
Comunicate de presă
08.06.2022
Vizita în România a Reprezentantului special pentru Europa de Sud-Est al Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, Azay Guliyev
Citește mai departe
Comunicate de presă
07.06.2022
Planul național pentru prevenirea și combaterea cancerului va deveni lege
Citește mai departe
Comunicate de presă
06.06.2022
Participarea senatorilor Irina Elisabeta Kovács, Eugen Țapu Nazare și Alfred-Laurențiu-Antonio Mihai, la cea de-a IX-a Sesiune Plenară a Adunării Parlamentare a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (Atena, 1-2 iunie 2022)
Citește mai departe
Comunicate de presă
03.06.2022
Comisia de anchetă a Senatului a inițiat două proiecte legislative, pași necesari și urgenți pentru siguranța copiilor și tinerilor beneficiari ai sistemului de protecție specială
Citește mai departe
Comunicate de presă
02.06.2022
Comisia pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități 3 iunie – a 100-a zi de război
Citește mai departe
Comunicate de presă
02.06.2022
Primirea de către Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, în cadrul unei întrevederi comune, a ambasadorilor la București a Republicii Finlanda, E.S. Marjut Akola și Regatului Suediei, E.S. Therese Hydén – joi, 2 iunie 2022
Citește mai departe
Comunicate de presă
02.06.2022
Vizita de lucru a delegației Senatului României la Curtea de Justiție a Uniunii Europene din Luxemburg
Citește mai departe
Comunicate de presă
31.05.2022
Primirea de către senatorul Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene, a E.S. Laurence Auer, ambasadorul Republicii Franceze în România
Citește mai departe
Comunicate de presă
31.05.2022
Întrevederea membrilor Comisiei pentru afaceri europene a Senatului, condusă de senatorul Angel Tîlvăr, preşedintele Comisiei, cu o delegație a Grupului parlamentar de prietenie Italia – România din cadrul Parlamentului Republicii Italiene
Citește mai departe
Comunicate de presă
31.05.2022
Întrevederea preşedintelui Comisiei pentru afaceri europene, senatorul Angel Tîlvăr, cu Daniela Grigore Gîtman, secretarul de stat pentru afaceri europene din cadrul Ministerului Afacerilor Externe
Citește mai departe
Comunicate de presă
30.05.2022
Întrevederea senatorului Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senatul României, cu o delegație condusă de Nikoloz Samkharadze, președintele Comitetului pentru relații externe din Parlamentul Georgiei
Citește mai departe
Comunicate de presă
30.05.2022
Participarea președintelui Comisiei pentru comunicații și tehnologia informației, senatorul Marius Humelnicu, la Summitul Mondial pentru Societatea Informațională (World Summit on Information Society – WSIS Forum) organizat de Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor la Geneva
Citește mai departe
Comunicate de presă
30.05.2022
Întrevederea unei delegații a Comisiei pentru politică externă din Senatul României, condusă de Alma-Roberta Anastase, vicepreședintele comisiei, cu o delegație condusă de Nikoloz Samikharadze, președintele Comitetului pentru relații externe din Parlamentul Georgiei
Citește mai departe
Comunicate de presă
30.05.2022
„Provocări și soluții privind îmbunătățirea vieții supraviețuitorilor de cancer”, un eveniment organizat la Palatul Parlamentului și dedicat supraviețuitorilor de cancer
Citește mai departe
Comunicate de presă
30.05.2022
Participarea reprezentanților Senatului la Conferința AP OSCE cu tema Combaterea corupției, apărarea democrației: rolul parlamentelor naționale Nicosia, Cipru, 26-28 mai 2022
Citește mai departe
Comunicate de presă
27.05.2022
Participarea delegației Comisiei pentru românii de pretutindeni la inaugurarea paraclisului episcopal al Episcopiei Basarabiei de Sud – Cahul
Citește mai departe
Comunicate de presă
24.05.2022
Raportul senatorului Titus Corlățean pe tema angajării răspunderii pentru doborârea avionului cursei aeriene MH17 - adoptat în unanimitate în cadrul lucrărilor plenare ale Comisiei pentru afaceri juridice și drepturile omului a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei
Citește mai departe
Comunicate de presă
24.05.2022
Întrevederea membrilor Comisiilor juridice din Senatul României și Parlamentul Republicii Moldova (Iași, 20 mai 2022)
Citește mai departe
Comunicate de presă
24.05.2022
Revitalizarea industriei de apărare – dezbatere organizată de Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională
Citește mai departe
Comunicate de presă
23.05.2022
Senatorii români Claudiu Târziu și Sorin Lavric, în mijlocul comunității românești din München și Nürnberg
Citește mai departe
Comunicate de presă
23.05.2022
Întrevederea președintelui Senatului României, Florin Vasile Cîțu cu președintele Consiliului Federal al Republicii Federale Germania (Bundestag), Bodo Ramelow
Citește mai departe
Comunicate de presă
23.05.2022
Participarea delegației Senatului la lucrările reuniunii Comisiei pentru afaceri juridice și drepturile omului a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Paris, 23 mai 2022)
Citește mai departe
Comunicate de presă
23.05.2022
Întrevederea membrilor Comisiilor pentru politică externă din Senatul României și din Parlamentul Republicii Moldova - (Iași, 20 mai 2022)
Citește mai departe
Comunicate de presă
23.05.2022
Ședința comună a membrilor Comisiilor juridice și membrilor Comisiilor pentru politică externă din Senatul României și Parlamentul Republicii Moldova
Citește mai departe
Comunicate de presă
23.05.2022
Participarea senatoarei Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională la evenimentul „Protecting Europe in Turbulent Times - Bucharest Leaders Summit: Enduring Power of Solidarity” (16-27 mai 2022)
Citește mai departe
Comunicate de presă
19.05.2022
Vizita oficială a delegației Comisiei pentru politică externă a Senatului, condusă de senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei, la Tirana, Republica Albania, în perioada 8 – 10 mai 2022
Citește mai departe
Comunicate de presă
19.05.2022
Primirea de către senatorul Titus Corlățean, președintele Comisei pentru politică externă, a lui David Muniz, Însărcinatul cu afaceri a.i. al Statelor Unite ale Americii în România
Citește mai departe
Comunicate de presă
18.05.2022
Participarea senatorului Ion-Dragoş Popescu la Reuniunea Comitetului Parlamentar al Iniţiativei Central-Europene - Dimensiunea Parlamentară
Citește mai departe
Comunicate de presă
18.05.2022
Întrevederea unei delegații a Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senatul României, condusă de Nicoleta Pauliuc, președintele comisiei, cu o delegație a Comisiei pentru apărare națională din Senatul Republicii Polone, conduse de Jaroslaw Rusiecki, președintele comisiei
Citește mai departe
Comunicate de presă
18.05.2022
Masă rotundă cu tema ”Egalitatea de șanse pe bune”, organizată de Comisia pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități
Citește mai departe
Comunicate de presă
17.05.2022
Întrevederea senatorului Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, cu delegația Comisiei de securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului Republicii Moldova
Citește mai departe
Comunicate de presă
17.05.2022
Vizită de lucru a președintelui Comisiei pentru românii de pretutindeni, Claudiu Târziu, la Roma și Milano
Citește mai departe
Comunicate de presă
17.05.2022
Reuniunea interparlamentară ,,Primele rezultate ale Conferinței privind viitorul Europei” în format videoconferință
Citește mai departe
Comunicate de presă
17.05.2022
Participarea senatorului Titus Corlățean la dezbaterile din cadrul reuniunii plenare a Comisiei pentru afaceri politice și democrație a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei
Citește mai departe
Comunicate de presă
16.05.2022
Primirea de către senatorul Angel Tîlvăr, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, a E.S. Peer Gebauer, ambasadorul Republicii Federale Germania în România
Citește mai departe
Comunicate de presă
13.05.2022
Participarea senatorului Viorel Badea la reuniunea Comisiei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru egalitate și nediscriminare (Stockholm, 12 mai 2022)
Citește mai departe
Comunicate de presă
12.05.2022
Implementarea Planului-cadru național pentru controlul hepatitelor, tema mesei rotunde organizate sub patronajul Comisiei pentru sănătate din Senat
Citește mai departe
Comunicate de presă
12.05.2022
Participarea senatorului Radu-Mihai Mihail, președintele Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE, la reuniunea online cu tema Rolul OSCE în abordarea războiului din Ucraina și a consecințelor acestuia (11 mai 2022)
Citește mai departe
Comunicate de presă
10.05.2022
Întrevederea membrilor Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități cu delegația Radei Supreme a Ucrainei
Citește mai departe
Comunicate de presă
10.05.2022
Participarea președintelui Comisiei pentru comunicații și tehnologia informației, senatorul Marius Humelnicu, la dezbaterea - ,,Protecţia infrastructurilor cibernetice - soluții pentru contracararea riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii cibernetice a României”
Citește mai departe
Comunicate de presă
10.05.2022
Senator Claudiu Târziu, președintele Comisiei pentru Românii de Pretutindeni: Suntem și vom fi întotdeauna solidari cu frații meglenoromâni și aromâni din sudul Dunării
Citește mai departe
Comunicate de presă
09.05.2022
Participarea președintelui Comisiei pentru comunicații și tehnologia informației, senatorul Marius Humelnicu, la “Digital Government”
Citește mai departe
Comunicate de presă
05.05.2022
Întrevederea delegației Senatului cu șefului Delegației UE la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), E.S. ambasadorul Didier Lenoir
Citește mai departe
Comunicate de presă
04.05.2022
Întrevederea senatorului Ion-Marcel Vela, președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Lituania, cu delegația Grupului parlamentar de prietenie cu România din Parlamentul Republicii Lituania, condusă de Arvydas Pocius, președintele Grupului
Citește mai departe
Comunicate de presă
03.05.2022
Întrevederea senatorului Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională cu o delegație a Grupului de prietenie cu România din Parlamentul Republicii Lituania
Citește mai departe
Comunicate de presă
02.05.2022
Participarea senatoarei Elena Simona Spătaru la lucrările plenare ale celei de-a doua părți a Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei ( Strasbourg, 25-29 aprilie 2022)
Citește mai departe
Comunicate de presă
29.04.2022
Intervenția senatorului Viorel-Riceard Badea în Plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, în cadrul dezbaterii raportului privind Consecințele agresiunii continuate a Federației Ruse împotriva Ucrainei – rolul și răspunsul Consiliului Europei
Citește mai departe
Comunicate de presă
29.04.2022
Raportul senatorului Titus Corlățean privind îndeplinirea de către Georgia a obligațiilor și angajamentelor de stat membru al Consiliului Europei, adoptat în unanimitate de Plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei
Citește mai departe
Comunicate de presă
28.04.2022
Intervenția senatorului Titus Corlățean în Plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, în cadrul dezbaterii raportului: Consecințele agresiunii continuate a Federației Ruse împotriva Ucrainei – rolul și răspunsul Consiliului Europei -
Citește mai departe
Comunicate de presă
27.04.2022
Raportul senatorului Titus Corlățean privind consolidarea parteneriatului strategic dintre Consiliul Europei și Uniunea Europeană, adoptat de Plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg, 26 aprilie 2022)
Citește mai departe
Comunicate de presă
21.04.2022
Participarea senatorului Sebastian Cernic la Forumul Parlamentar Global organizat de Rețeaua Parlamentară a Băncii Mondiale și Fondului Monetar Internațional
Citește mai departe
Comunicate de presă
20.04.2022
Întrevederea preşedintelui Comisiei pentru afaceri europene, senatorul Angel Tîlvăr, cu Daniela Grigore Gîtman, secretarul de stat pentru afaceri europene din cadrul Ministerului Afacerilor Externe
Citește mai departe
Comunicate de presă
19.04.2022
Primirea de către senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului Românie, a E.S. Ingrid Kressel Vinciguerra, ambasadorul Republicii Estonia în Romania
Citește mai departe
Comunicate de presă
18.04.2022
Nicoleta Pauliuc după întâlnirea cu Președintele Maia Sandu: „România va operaționaliza rapid ajutorul financiar promis Republicii Moldova”
Citește mai departe
Comunicate de presă
14.04.2022
Participarea senatorului Alfred-Laurențiu-Antonio Mihai la reuniunea Comisiei generale pentru justiție, afaceri interne și cooperare în domeniul securității a Adunării Parlamentare a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est (Atena, 11-12 aprilie 2022)
Citește mai departe
Comunicate de presă
13.04.2022
Comunicat de presă
Citește mai departe
Comunicate de presă
12.04.2022
Audierea candidaților propuși pentru posturile de ambasadori ai României în străinătate
Citește mai departe
Comunicate de presă
12.04.2022
Participarea senatoarei Irina Elisabeta Kovács în delegația Adunării Parlamentare a Mediteranei la ONU, la sesiunea Comitetului de experți în administrație publică al ECOSOC
Citește mai departe
Comunicate de presă
12.04.2022
Întrevederea senatorului Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, cu delegația Colegiului Național de Apărare din Republica Kenya
Citește mai departe
Comunicate de presă
09.04.2022
Întrevederea comună a membrilor Comisiilor pentru afaceri europene din Parlamentul României cu membrii delegației Comisiei pentru afaceri europene din cadrul Parlamentului Irlandei
Citește mai departe
Comunicate de presă
08.04.2022
Participarea reprezentanților Senatului la Conferința la nivel înalt de lansare a noii Strategii pentru Drepturile Copilului a Consiliului Europei (2022-2027)
Citește mai departe
Comunicate de presă
07.04.2022
Întrevedere de lucru a delegației Senatului cu reprezentanții Centrului pentru Analiza Politicii Europene (CEPA), 6 aprilie 2022
Citește mai departe
Comunicate de presă
06.04.2022
Întrevederea Comisiei pentru politică externă şi a Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ale Senatului României cu Comisia pentru afaceri externe, apărare și forțe armate a Senatului Franței
Citește mai departe
Comunicate de presă
05.04.2022
Întrevederea Comisiilor de apărare și politică externă din Senatul României, cu o delegație de senatori francezi, condusă de Christian Cambon, președintele Comisiei pentru afaceri externe, apărare și forțe armate a Senatului Franței
Citește mai departe
Comunicate de presă
05.04.2022
Audierea candidaților propuși pentru posturile de ambasadori ai României în străinătate
Citește mai departe
Comunicate de presă
05.04.2022
Întrevederea senatorului Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României cu Eva-Maria Liimets, ministrul afacerilor externe al Republicii Estonia
Citește mai departe
Comunicate de presă
05.04.2022
Întrevederea comună a Comisiilor pentru drepturile omului ale Senatului și Camerei Deputaților cu delegația Consiliului Europei
Citește mai departe
Comunicate de presă
05.04.2022
Participarea senatorului Cătălin-Daniel Fenechiu la Misiunea AP OSCE de monitorizare a alegerilor parlamentare din Ungaria
Citește mai departe
Comunicate de presă
05.04.2022
Senatul a adoptat legea senatoarei Pauliuc privind trimiterea online a taloanelor de pensii militare
Citește mai departe
Comunicate de presă
05.04.2022
Participarea reprezentanților Senatului la reuniunea Comisiei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru afaceri juridice și drepturile omului -Paris și online
Citește mai departe
Comunicate de presă
04.04.2022
Comisia pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități monitorizează respectarea drepturilor persoanelor din Ucraina care fug de război
Citește mai departe
Comunicate de presă
01.04.2022
Întrevederea comună a membrilor Comisiei pentru muncă și protecție socială și a Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților și Senat cu Comisarul european Nicolas Schmit, însoțit de delegația Comisiei Europene pentru locuri de muncă și drepturi sociale
Citește mai departe
Comunicate de presă
31.03.2022
Întrevederea senatorului Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, cu reprezentanții speciali ai președintelui Ucrainei pentru coordonarea cooperării în domeniul apărării între Ucraina și România, Yliia Hryshina, deputat al Radei Supreme a Ucrainei și Oleksandr Bankov, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei
Citește mai departe
Comunicate de presă
31.03.2022
Raportul senatorului Titus Corlățean privind consolidarea parteneriatului strategic dintre Consiliul Europei și Uniunea Europeană, adoptat de Comisia pentru afaceri politice și democrație a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei
Citește mai departe
Comunicate de presă
30.03.2022
Președintele Senatului, Florin-Vasile Cîțu, a efectuat o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, în fruntea unei delegații reprezentative (Washington D.C., 24 - 30 martie 2022)
Citește mai departe
Comunicate de presă
29.03.2022
Dezbatere: ,, Strategia Națională pentru Sportul din Româniaʼʼ
Citește mai departe
Comunicate de presă
29.03.2022
Întrevederea comună a membrilor Comisiilor pentru afaceri europene și a membrilor Comisiilor pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților și Senat cu reprezentanții delegației Comisiei Europene din direcțiile generale RECOVER și ECFIN
Citește mai departe
Comunicate de presă
29.03.2022
Participarea delegației Senatului României la Reuniunea Plenară a Conferinței privind Viitorul Europei (Strasbourg, 24-26 martie 2022)
Citește mai departe
Comunicate de presă
29.03.2022
Participarea senatorului Titus Corlățean la reuniunile Comisiei pentru afaceri politice și democrație, Comisiei de monitorizare și Subcomisiei privind conflictele între statele membre ale Consiliului Europei din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei
Citește mai departe
Comunicate de presă
28.03.2022
Vizita delegației parlamentare a Senatului României condusă de liderul Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal, Daniel-Cătălin Fenechiu, la invitația Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, cu ocazia împlinirii a 104 ani de la Unirea Basarabiei cu România la Chișinău
Citește mai departe
Comunicate de presă
23.03.2022
Audierea candidaților propuși pentru posturile de ambasadori ai României în străinătate
Citește mai departe
Comunicate de presă
22.03.2022
Dezbaterea ,, Oportunități europene în dezvoltarea comunităților locale și modalități de sprijinire a acestora”
Citește mai departe
Comunicate de presă
22.03.2022
Participarea senatoarei Silvia-Monica Dinică la reuniunea Grupului de lucru al UIP pentru Știință și Tehnologie (22 martie 2022)
Citește mai departe
Comunicate de presă
17.03.2022
Participarea senatorului Titus Corlățean, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, la reuniunea Comisiei APCE pentru afaceri politice și democrație, Strasbourg și online, 16 martie 2022
Citește mai departe
Comunicate de presă
17.03.2022
Intervenția senatoarei Elena-Simona Spătaru, membră a Delegației Parlamentului României la APCE, la Sesiunea extraordinară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Strasbourg, 14-15 martie 2022
Citește mai departe
Comunicate de presă
17.03.2022
Intervenția senatorului Viorel Badea, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, la Sesiunea extraordinară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Strasbourg, 14-15 martie 2022
Citește mai departe
Comunicate de presă
16.03.2022
Intervenția senatorului Titus Corlățean, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, la Sesiunea extraordinară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Strasbourg, 14-15 martie 2022
Citește mai departe
Comunicate de presă
16.03.2022
Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a votat pentru propunerea de excludere a Federației Ruse din Consiliul Europei
Citește mai departe
Comunicate de presă
14.03.2022
Participarea delegației Parlamentului României la cea de-a 16-a Sesiune plenară a Adunării Parlamentare a Mediteranei (Dubai, 9-10 martie 2022)
Citește mai departe
Comunicate de presă
14.03.2022
Participarea senatorului Titus Corlățean la lucrările Sesiunii extraordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și la reuniunile Comisiei APCE pentru afaceri politice și democrație
Citește mai departe
Comunicate de presă
10.03.2022
Întrevedere comună a membrilor comisiilor pentru afaceri europene din Senat și Camera Deputaților cu Janez Lenarčič, comisarul european pentru ajutor umanitar și gestionarea crizelor
Citește mai departe
Comunicate de presă
08.03.2022
Participarea senatoarei Irina Elisabeta Kovacs la cea de-a 11-a Conferință a Asociației Senatelor, Shura și Consiliilor echivalente din Africa și lumea arabă
Citește mai departe
Comunicate de presă
08.03.2022
Participarea delegației Comisiei pentru afaceri europene, în perioada 3-5 martie 2022, la cea de-a LXVII reuniune a Conferinței Organelor Specializate în Afaceri Comunitare și Europene (COSAC), Paris
Citește mai departe
Comunicate de presă
08.03.2022
Nicoleta Pauliuc (PNL): Supraviețuitorii de cancer vor avea acces mai uşor la asigurări și credite bancare
Citește mai departe
Comunicate de presă
07.03.2022
Participarea senatorului Ion Prioteasa la reuniunea Comisiei pentru cultură, știință, educație și media a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei
Citește mai departe
Comunicate de presă
02.03.2022
Primirea de către senatorul Titus Corlățean, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, a E.S. domnul Alfredo Maria Durante Mangoni ambasadorul Republicii Italiene în România
Citește mai departe
Comunicate de presă
01.03.2022
Întâlnirea Comisiei parlamentare speciale pentru controlul activității Serviciului de Informații Externe cu domnul Petru-Gabriel Vlase, directorul SIE
Citește mai departe
Comunicate de presă
01.03.2022
Senator Remus Negoi: „Tradițiile și obiceiurile românești au fost duse mai departe, în ciuda oricăror vremuri tulburi”
Citește mai departe
Comunicate de presă
01.03.2022
Primirea de către senatorul Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene, a E.S. Laurence Auer, ambasadorul Republicii Franceze în România
Citește mai departe
Comunicate de presă
28.02.2022
Dezbaterea privind provocările cu care se confruntă sectoarele avicol și suin din România, în contextul european și național actual
Citește mai departe
Comunicate de presă
25.02.2022
Comisia pentru drepturile omului a Senatului României monitorizează și caută soluții pentru refugiații din Ucraina
Citește mai departe
Comunicate de presă
24.02.2022
Președintele Comisiei parlamentare speciale pentru controlul activității Serviciului de Informații Externe, Mihai Weber: Condamn cu fermitate atacul Federației Ruse împotriva Ucrainei și îmi exprim solidaritatea față de poporul ucrainean!
Citește mai departe
Comunicate de presă
22.02.2022
Senatorul Titus Corlățean în vizită oficială la Bruxelles, în calitate de raportor al APCE pe tema consolidării parteneriatului strategic dintre Consiliul Europei și Uniunea Europeană
Citește mai departe
Comunicate de presă
22.02.2022
Participarea senatorului Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă la Conferința interparlamentară privind Politica Externă și de Securitate Comună și Politica de Securitate și Apărare Comună (PESC/PSAC)
Citește mai departe
Comunicate de presă
22.02.2022
Primirea de către senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, a E.S. Issam Tawfiq Masalha, ambasadorul Palestinei în România, în cadrul unei vizite de prezentare
Citește mai departe
Comunicate de presă
22.02.2022
Primirea de către președintele Comisiei pentru politică externă, Titus Corlățean, a E.S. Jiang Yu, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România
Citește mai departe
Comunicate de presă
22.02.2022
Primirea de către senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă, a E.S. Victor Chirilă, ambasadorul Republicii Moldova în România
Citește mai departe
Comunicate de presă
22.02.2022
Primirea de către președintele Comisiei pentru politică externă, senatorul Titus Corlățean, a E.S. Peer Gebauer, ambasadorul Republicii Federale a Germaniei la București
Citește mai departe
Comunicate de presă
21.02.2022
Primirea de către Angel Tîlvăr, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Senatului, a E.S. Marjut Akola, ambasadorul Republicii Finlanda în România
Citește mai departe
Comunicate de presă
21.02.2022
Participarea delegației GRUI la Audierile parlamentare la Naţiunile Unite (New York, 17-18 februarie 2022)
Citește mai departe
Comunicate de presă
18.02.2022
Nicoleta Pauliuc: DSU ar trebui să se pregătească pentru perioada post - pandemie
Citește mai departe
Comunicate de presă
17.02.2022
Nicoleta Pauliuc (PNL) la bilanţul Poliţiei Române: Reforma trebuie să înceapă cu schimbarea legilor securităţii din anii ‘90
Citește mai departe
Comunicate de presă
16.02.2022
Nicoleta Pauliuc (PNL) la bilanţul Poliţiei de Frontieră: Să fiţi pregătiţi în faţa unui val de migranţi dacă începe conflictul din Ucraina
Citește mai departe
Comunicate de presă
16.02.2022