Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Domnul senator Petru Filip, preşedintele Comisiei pentru politică externă, a avut, joi, 20 februarie 2014, o întrevedere cu domnul Ömür Şolendil, Ambasadorul Republicii Turcia în România. Cu acest prilej, interlocutorii trecut în revistă întâlnirile bilaterale la nivel înalt care au avut loc în ultimele luni ale anului 2013 şi începutul acestui an, punând în mod special accentul pe stabilirea unei agende comune de  evenimente care vor avea loc în perioada imediat următoare, precum şi în a doua parte a anului 2014.
Domnul senator Petru Filip a anunţat intenţia Comisiei pentru politică externă a Senatului României de a organiza întâlniri trilaterale împreună cu reprezentanţii comisiilor omoloage din Marea Adunare Naţională a Turciei şi Senatului Republicii Polonia, la începutul lunii mai. Partea turcă a manifesta toată disponibilitatea necesară în vederea organizării acestei reuniuni, sugerând ca în ziua precedentă acestei trilaterală să aibă loc şi întâlniri bilaterale între partenerii de discuţii.
Interlocutorii au discutat, de asemenea, subiectele de actualitate politică internaţională, precum şi stadiul în care se găseşte dosarul de aderare a Republicii Turcia la Uniunea Europeană, partea română asigurând partea turcă asupra sprijinului constant pe care România îl oferă ţării prietene, Turcia, pentru realizarea acestui deziderat.


Go to top