Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea Comisiei pentru Afaceri Europene a Senatului României cu delegația Slovaciei în vederea pregătirii României pentru preluarea preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene în 2019 - miercuri, 13 iulie 2016

Membrii delegației Comisiei pentru Afaceri Europene din Senatul României, doamna senator Anca Boagiu, președintele Comisiei și doamna senator Mihaela Popa, vicepreședinte, au avut o întrevedere cu delegația Slovaciei condusă de domnul Lubos Blaha, președintele Comisiei slovace pentru Afaceri Europene și gazda reuniunii COSAC, prima conferință de acest fel desfășurată sub președinția slovacă a Consiliului Uniunii Europene în perioada 10-12 iulie, la Bratislava.
Scopul întrevederii a fost stabilirea bazelor colaborării politice și administrative între cele două comisii parlamentare în vederea pregătirii preluării de către România a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene în anul 2019.
Cu această ocazie, partea slovacă a prezentat modul de organizare și problemele care au apărut până în acest moment ca urmare a deținerii preşedinţiei rotative a Consiliului UE, evidențiind faptul că pentru România este momentul oportun de a începe pregătirile pentru acest eveniment național de anvergură europeană și internațională. De asemenea, a fost evocată necesitatea expertizei la nivelul parlamentarilor, prin oameni politici cu experiență în politica de negociere și gestionare a afacerilor europene, precum și a personalului administrativ calificat atât în expertiza europeană, cât și în organizarea și desfășurarea evenimentelor aferente exercitării unei astfel de responsabilități.
La final, la invitația doamnei senator Anca Boagiu, omologul său, domnul Lubos Blaha, a acceptat să vină în România, după încheierea mandatului președinției slovace, în prima parte a anului 2017, pentru a sprijini Senatul României prin împărtășirea întregii experiențe parlamentare dobândite ca urmare a deținerii de către Slovacia a președinției Consiliului Uniunii Europene.



Go to top