Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Întâlnirea comună a domnilor: senator Cristian Dumitrescu, vicepreşedinte al Senatului, senator Petru Filip, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, şi a membrilor Comisiei pentru politică externă a Senatului, cu delegaţia Grupului parlamentar China-Europa din Adunarea Naţională Populară a Republicii Populare Chineze, condusă de domnul deputat Wang Xiaochu, preşedintele Grupului
Joi, 28 noiembrie 2013, a avut loc întâlnirea comună a domnilor: senator Cristian Dumitrescu, vicepreşedinte al Senatului, senator Petru Filip, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, şi a membrilor Comisiei pentru politică externă a Senatului, cu delegaţia Grupului parlamentar China-Europa din Adunarea naţională Populară a Republicii Populare Chineze, condusă de domnul deputat Wang Xiaochu, preşedintele Grupului.
Domnul vicepreşedinte Cristian Dumitrescu a exprimat satisfacţia pentru nivelul excelent al relaţiilor bilaterale şi a confirmat interesul părţii române pentru dezvoltarea în continuare a cooperării dintre România şi Republica Populară Chineză pe toate palierele.
Domnul senator Petru Filip, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, a punctat faptul că România, ca parte integrantă a Uniunii Europene, este „perfect deschisă colaborării cu R.P. Chineză”.
Domnul deputat Wang Xiaochu, preşedintele grupului parlamentar China – Europa, a subliniat, la rândul său, atenţia deosebită pe care ţara sa o acordă cooperării cu România, atât în relaţiile bilaterale, cât şi în cele multilaterale, la nivel de organizaţii internaţionale.
Domnul senator Octavian Motoc a descris buna colaborare româno-chineză la nivelul autorităţilor local şi propus intensificarea acestei activităţi, prin intensificare de noi oportunităţi zonale specifice cu obţinerea unor beneficii de interes mutual.
Domnul deputat Wang a lansat o invitaţie către preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României şi membrii acesteia de a efectua o vizită oficială în R.P.Chineză. Invitaţia a fost acceptată cu plăcere.
În finalul întrevederii, domnul vicepreşedinte Cristian Dumitrescu a propus organizarea în 2014 a unei manifestări festive pentru sărbătorirea a 65 de ani de relaţii diplomatice româno-chineze. Partea chineză a primit cu căldură această propunere şi a asigurat că va acorda întreg sprijinul necesar pentru realizarea acestui eveniment.
La întrevedere au mai participat domnii: senator Octavian Motoc, preşedintele grupului parlamentar de prietenie cu R.P. Chineză
A fost prezent şi E.S. doamna Huo Yuzhen, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România.


Go to top