Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

INFORMARE DE PRESĂ - Întrevederea dintre Presedintele CAE senator Anca Boagiu si ambasadorul Ucrainei, E.S. Teofil Bauer.

Întrevederea Preşedintelui Comisiei pentru Afaceri Europene a Senatului, doamna senator Anca Boagiu, cu ambasadorul Ucrainei în România, E.S. Teofil Bauer.
 
Marţi, 9 aprilie a.c., a avut loc întrevederea Preşedintelui Comisiei pentru Afaceri Europene a Senatului, doamna senator Anca Boagiu, cu ambasadorul Ucrainei în România, E.S. Teofil Bauer.
Principalele teme de discuţie au fost legate de cooperarea interparlamentară, relaţia bilaterală dintre România şi Ucraina fiind importantă pentru ambele ţări datorită proximităţii geografice, istoriei comune, proiectelor economice moştenite din perioada dinaintea anilor 90, precum şi a proiectelor în domeniul transporturilor şi infrastructurii cu un impact considerabil la nivel transfrontalier dar şi a comunităţilor minorităţilor naţionale.
Doamna senator Anca Boagiu a reiterat suportul continuu al României faţă de aspiraţiile Ucrainei de integrare în Uniunea Europeană, reamintind totodată faptul că această integrare depinde de îndeplinirea de către Kiev a referinţelor prevăzute în concluziile Consiliului Afacerilor Externe din 10 decembrie 2012. Acestea se referă la conformarea alegerilor parlamentare din 2012 cu standardele internaţionale, abordarea problemei justiţiei selective şi prevenirea repetării acesteia, precum şi implementarea reformelor definite în acordul convenit prin Agenda de Asociere.
La finalul întrevederii, Preşedintele Comisiei de Afaceri Europene a Senatului, doamna senator Anca Boagiu, l-a asigurat pe E.S. Teofil Bauer de demararea procesului intern de desemnare a unor raportori pe Acordul de Asociere cu Ucraina, din cadrul membrilor Comisiei Senatului.
De asemenea, după nominalizarea raportorilor, va fi iniţiat procesul de dialog parlamentar dintre cele două părţi la nivelul schimburilor de informaţii în ceea ce priveşte evoluţia şi calendarului Acordului de Asociere.



Go to top