Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Joi, 11 iunie 2015

În data de 11 iunie 2015, domnul Georgică Severin, preşedintele Comisiei pentru cultură şi media a Senatului, a avut o întrevedere cu E.S. doamna Anneli Lindahl-Kenny, ambasadorul Regatului Suediei în România.
 
Subliniind importanţa deosebită a cooperării bilaterale în plan cultural, preşedintele Comisiei pentru cultură şi media a oferit doamnei ambasador detalii referitoare la atribuţiile comisiei, afirmând întreaga disponibilitate a membrilor comisiei pentru susţinerea şi îmbogăţirea acestei colaborări. În acest context, părţile au acordat o înaltă apreciere activităţii desfăşurate de ICR Stockholm, senatorul român apreciind ca foarte utilă înfiinţarea la Bucureşti a unei filiale a Institutului Suedez.
 
Arătând că de la finele anului 2007 nu mai există nici un acord-cadru sau program executiv în plan cultural, domnul senator Georgică Severin a evidenţiat importanţa elaborării unui nou cadru legislativ în domeniu, ceea ce ar permite realizarea de alocări bugetare într-un sector în care cele două ţări au multe oportunităţi de colaborare, cu beneficii reciproce (literatură, film documentar şi de ficţiune, muzică). Din această perspectivă, a fost evocată posibilitatea organizării, la Bucureşti şi Stockholm, a unor gale ale filmului suedez, respectiv românesc, fiind constatat interesul deosebit pe care publicul din cele două ţări îl acordă acestui gen cultural.
 
Au fost constatate, de asemenea, poziţiile foarte apropiate pe care cele două state le au în ceea ce priveşte obiective şi abordări ale politicii externe, în cadrul Uniunii Europene.
 
Au fost discutate aspecte ale colaborării dintre România şi Regatul Suediei în problematica comunităţii roma, a cărei abordare ar putea să primească soluţii valoroase inclusiv ca urmare a contactelor şi dialogului interparlamentar.     



Go to top