Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Ofensivă legislativă a Grupului UNPR din Senat

Ieri, 1 martie 2016, domnul senator, Haralambie Vochițoiu, liderul de Grup al senatorilor UNPR, a susținut prima conferință de presă, de la înființarea grupului. Cu această ocazie au fost prezentate prioritățile legislative ale sesiunii parlamentare în curs, precum și activitatea recentă a senatorilor UNPR.
 
Astfel, a fost reafirmat sprijinul total al UNPR, privind adoptarea Legii dării în plată, având în vedere situația socială dificilă, în care se află aproximativ un milion de români.
 
„ Un partid progresist, așa cum suntem noi, nu poate ignora echilibrul sistemului bancar, dar în același timp, Banca Naționala a României, trebuie să se ocupe de regulamente, iar noi parlamentarii trebuie să avem grijă de oameni” a declarat cu această ocazie, liderul de grup al UNPR.
 
Un alt subiect important abordat a fost propunerea legislativă pentru completarea art. 1, din Legea nr 8/2006, privind instituirea indemnizației pentru pensionării sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori, legal constituite și recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică, inițiată de UNPR.
 
Propunerea de completare a legii, a fost considerată oportună, având în vedere că din enumerarea beneficiarilor acesteia, lipsea creația jurnalistică. Academia Română și-a exprimat un punct de vedere, care a fost cuprins în expunerea de motive: Actul jurnalistic, publicistic din presa scrisă și cea audiovizuală, constituie un act de creație a jurnalistului, când produsul jurnalistic este de calitate și respecta codul deontologic al profesiei de jurnalist. Acest fapt, a constituit una din motivațiile inițiativei UNPR.
 
Nu în ultimul rând, liderul grupului UNPR, domnul senator Haralambie Vochițoiu, s-a referit la faptul că, ieri a fost depus la Senat un proiect de lege, care modifică și completează, Legea 205/2004 privind protecția animalelor.
Această initiativă a fost determinată de necesitatea înăspririi pedepselor pentru cei ce torturează, chinuie și omoară animale. Faptul că societatea se confruntă, din ce în ce mai des cu cazuri de cruzimi asupra animalelor, face imperios necesară marirea pedepselor pentru cei ce săvârșesc astfel de acte de violență asupra animalelor în vederea stopării cât mai rapid a unor astfel de acte de violență.
 
În final, senatorul UNPR, domnul Haralambie Vochițoiu și-a exprimat convingerea că: ” Grupul UNPR din Senat va aduce în continuare în fața opiniei publice, acele inițiative legislative, de care România are atât de multă nevoie pentru a progresa.”



Go to top