Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

25 NOV 2014

Marţi, 25 noiembrie a.c., domnul senator Marian Vasiliev, preşedintele Comisiei pentru egalitatea de şanse din Senatul României, a avut o întrevedere cu domnul domnul Ahmed Amangeldiyevich Charyyev, preşedintele Comisiei pentru relaţia cu autorităţile locale din  Parlamentul turkmen.

În cadrul întrevederii, preşedintele Comisiei pentru egalitatea de şanse a Senatului a menţionat interesul deosebit al părţii române privind consolidarea relaţiilor între cele două ţări, la nivel interparlamentar în domeniul egalităţii de şanse, precum şi o mai strânsă cooperare în alte domenii de activitate.

De asemenea, în cursul întrevederii, domnul Marian Vasiliev a prezentat părţii turkmene structura Parlamentului României, activitatea şi obiectivele Comisiei pe care o conduce şi a împărtăşit părţii turkmene din experienţa acumulată în cadrul Comisiei, trecând în revistă actele legislative adoptate la nivelul Parlamentului în domeniul egalităţii de şanse.

Domnul Ahmed Amangeldiyevich Charyyev, preşedintele Comisiei pentru relaţia cu autorităţile locale din Parlamentul turkmen, a mulţumit părţii române pentru primire şi a subliniat faptul că Turkmenistanul acordă o importanţă din ce în ce mai mare problematicii egalităţii de şanse şi modului în care aceasta este abordată la nivel european.

La finalul întrevederii, preşedintele Comisiei pentru relaţia cu autorităţile locale din Parlamentul turkmen a adresat preşedintelui Comisiei pentru egalitatea de şanse a Senatului, o invitaţie  de a realiza o vizită oficială în Turkmenistan.

La întrevedere a participat domnul senator Gheorghe Pop, vicepreşedintele Comisiei şi domnul senator Florinel Dumitrescu, membru în cadrul Comisiei.



Go to top