Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Depunere de coroane de flori în cinstea veteranilor de război din partea Senatului României

Luni, 29 aprilie 2024, cu ocazia Zilei Veteranilor de Război, într-un gest solemn și plin de recunoștință, o delegație a Senatului României condusă de președintele Nicolae-Ionel Ciucă, alături de vicepreședinții Senatului, Sorin-Mihai Cîmpeanu și Robert Cazanciuc, precum și membri din conducerea Camerei Deputaților au participat la ceremonia militară și religioasă de depunere de coroane de flori la Monumentul Eroilor Patriei, din fața clădirii Universității Naționale de Apărare.
 
Participanții au adus, astfel, un omagiu, tuturor celor care au luptat și au făcut jertfa supremă pe câmpul de luptă, recunoscându-se, prin acest gest, meritele eroilor în lupta pentru apărarea independenței, suveranității și integrității teritoriale a României.
 
Ziua Veteranilor de Război, marcată în fiecare an pe data de 29 aprilie, a fost instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/10.10.2007. Data aleasă este cea la care, în anul 1902, regele Carol I a promulgat, la solicitarea supraviețuitorilor Războiului de Independență (1877-1878), Înaltul Decret prin care a fost instituit pentru prima dată titlul de ''veteran de război'', în conformitate cu Convenția Statelor Europene de la Geneva, în onoarea ostașilor care au luptat în acest război.



Go to top