Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte de interes comun cu privire la  cooperarea româno-britanică în domeniul politicii externe şi al relaţiilor între cele două state, în cadrul UE şi al Parteneriatului Strategic bilateral.
Domnul preşedinte FILIP a făcut o largă prezentare a obiectivelor şi intereselor politicii externe actuale ale României, cu accent pe Vecinătatea Estică, Balcanii de Vest şi Orientul Mijlociu subliniind importanţa  colaborării cu Marea Britanie în plan bilateral şi în cadrul UE pentru atingerea acestora. Relativ la colaborarea în plan bilateral şi în cadrul UE, domnul FLIP a evidenţiat importanţa diplomaţiei parlamentare, colaborării directe şi susţinute cu Parlamentul Britanic pentru o mai bună cunoaştere şi înţelegere a relaţiei bilaterale şi a celei europene.
Ambasadorul britanic a ţinut să sublinieze importanţa deosebită pe care o acordă Marea Britanie relaţiei cu România, ţară cu care are o colaborare foarte bună în plan politic, economic şi cultural. Domnul BRUMMELL a ţinut să sublinieze, de asemenea, contribuţia împortantă şi valoroasă pe care comunitatea românească din Regatul Unit o adduce ţării domniei sale. Totodată, domnul ambasador BRUMMELL a fost de acord cu idea de a continua şi dezvolta componenta parlamenatră a relaţiei bilatrale, conisiderând-o foarte utilă în contextul actual european şi internaţional. Domnia sa a asigurat de asemenea sprijinul Marii Britanii pentru aderarea României la Spaţiul Schengen, chiar dacă ţara domiei sale nu este membră a acestuia.


Go to top