Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

La întrevedere au mai participat domnii senatori Gabriel Mutu, vicepreşedinte al Comisiei, Ben Ardelean, secretar al Comisiei şi Florea Voinea membru al Comisiei.
 
Din partea lituaniană, au participat la vizita oficială în România, alături de preşedintele Comisiei, domnul deputat Audronius Ažubalis, vicepreşedintele Comisiei.
 
Cu acest prilej, domnul preşedinte Petru Filip a făcut un apel la o mai mare solidaritate în rândul statelor membre UE, fapt ce va contribui la consolidarea proiectului european şi la întărirea rolului Uniunii Europene în problematica internaţională. Partea română a menţionat, totodată, preocuparea ţării noastre pentru asigurarea securităţii în regiune şi pentru Vecinătatea estică a Uniunii Europene. În acest context a fost subliniată importanţa Summit-ului NATO de la Newport, în cadrul căruia au fost clarificate aspecte privind siguranţa statelor membre.
Domnul senator Petru Filip a tinut să felicite Lituania pentru progresele importante înregistrate pe durata Preşedinţiei Consiliului UE şi pentru rezultatele obţinute în cadrul Summit-ului Parteneriatului Estic, arătând că acest proiect trebuie susţinut în continuare. 
 
La rândul său, partea lituaniană a făcut referiri la situaţia din Ucraina şi la necesitarea sprijinirii în continuare, prin programe europene şi la nivel bilateral, a eforturilor  guvernamentale  ucrainene de gestionare a situaţiei de criză şi de reformare instituţională.
 
Au fost făcute propuneri de colaborare la nivelul Comisiilor de politică externă, prin organizarea de întâlniri vizând problematica securităţii la Marea Neagră şi la Marea Baltică.


Go to top