Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Joi, 15 ianuarie 2015

Domnul Georgică Severin, preşedintele Comisiei pentru cultură şi media a Senatului, împreună cu colegii săi senatori, membri ai Comisiei, reafirmă, la acest moment de celebrare a Zilei Culturii Naţionale şi a 165 de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu, rolul fundamental pe care cultura românească şi creatorii valorilor autentice   îl au pentru formarea şi păstrarea identităţii naţionale şi afirmarea ţării noastre ca un membru de seamă al lumii culturale contemporane.
 
Membrii Comisiei pentru cultură şi media a Senatului subliniază necesitatea coagulării unui efort comun, al clasei politice şi societăţii civile, al instituţiilor statului şi mediului privat pentru susţinerea actului de cultură autentic şi promovarea acestuia în plan naţional şi internaţional.
 
Cultura, împreună cu educaţia, constituie principalii vectori de construcţie a societăţii democratice, diverse şi tolerante, menite să ofere tuturor cetăţenilor oportunităţi egale de inserţie şi succes social.
 
Din această perspectivă, Comisia pentru cultură şi media a Senatului României mulţumeşte sincer tuturor persoanelor care lucrează în domeniul cultural, de la ministru la bibliotecarul din mediul rural, pentru contribuţia esenţială pe care aceştia o au, în condiţii de austeritate, la asigurarea accesului cetăţenilor la valorile culturale româneşti şi universale.      


Go to top