Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Relaţii internaţionale - Activităţi multilaterale

A 5-a Sesiune a Adunării generale a Statelor membre ale Convenţiei UNESCO pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial (Paris, 2-5 iunie 2014)

Dl. senator Constantin-Traian Igaş, preşedintele Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO a participat la a 5-a Sesiune a Adunării Generale a Statelor Membre ale Convenţiei UNESCO pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial (Paris, 2–5 iunie).
 
Participarea a avut loc în contextul depunerii, de către România, a două dosare de candidatură pentru Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii UNESCO: Practicile culturale asociate datei de 1 martie (Mărţişor) (dosar multinaţional coordonat de România şi elaborat împreună cu Bulgaria, Macedonia şi Republica Moldova) şi Jocul Fecioresc (dosar naţional).

La sesiunea de la Paris s-au organizat alegeri pentru reînnoirea parţială a componenţei Comitetului. Totodată, Adunarea Generală a examinat şi revizuit o serie de directive operaţionale pentru implementarea Convenţiei şi a acreditat mai multe organizaţii neguvernamentale cu rol consultativ.  


Go to top