Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Sedinta aniversara a comisiei UNESCO de marti, 12 noiembrie, ora 9,30, Salonul Alb al Senatului (corp A1/et.P1)

INFORMARE DE PRESA
 
 
 
Cu ocazia sărbătoririi pentru prima dată a Zilei Patrimoniului Mondial UNESCO din România, Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO organizează o şedinţă aniversară în data de 12 noiembrie, ora 9,30, Salonul Alb al Senatului, la care au fost invitaţi în vederea stabilirii direcţiilor viitoare de acţiune miniştrii de resort (educaţie, cultură, externe, mediu, turism), preşedinţii de consilii judeţene, foştii preşedinţi ai comisiei şi foştii secretari generali ai Comisiei Naţionale a României UNESCO.
Această şedinţă oferă oportunitatea adoptării unei Declaraţii privind protejarea şi promovarea monumentelor de patrimoniu înscrise pe lista UNESCO.
Subliniem faptul că iniţiatorulul legii nr. 160/2013 prin care se declară ziua de 16 noiembrie ca Ziua Patrimoniului Mondial din România a fost Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO.
De asemenea, reafirmăm sprijinul comisiei pentru candidatura ţării noastre la o poziţie în cadrul  Comitetului Patrimoniului Mondial cât şi pentru acţiunile viitoare pe linie UNESCO.
 
 
 
Preşedinte
Senator Traian Constantin Igaş


Go to top