Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comisia pentru egalitatea de şanse COMUNICAT DE PRESA 4 MARTIE 2014

Comisia pentru egalitatea de şanse din Senatul României în parteneriat cu Asociaţia Transcena, va organiza marţi 4 martie 2014, între orele 9.00 - 13.00, la Palatul Parlamentului, acţiunea Ordinul de protecţie pentru victimele violenţei îm familie– 2 ani de existenţă.
Evenimentul face parte din seria de acţiuni derulate în cadrul proiectului Ordinul de protecţie – campanie de advocacy şi asistenţă juridică implementat de Asociaţia Transcena în parteneriat cu Asociaţia pentru Libertate şi Egalitate de Gen A.L.E.G., Asociaţia femeilor împotriva violenţei Artemis, Asociaţia Front, Grupul Român pentru Apărarea Drepturilor Omului GRADO, Institutul Est-European pentru sănătatea reproducerii, Asociaţia Anais, Asociaţia Centrul de Dezvoltare Curiculară și Studii de Gen Filia, Fundaţia Centrul Parteneriat pentru Egalitate, Fundaţia Sensiblu, Asociaţia E Romnja şi este  finanţat de Open Society Foundation.
Mesajul pe care organizatorii vor să îl transmită este acela că societatea civilă este alături de femeile victime ale violenţei în familie şi că un parteneriat solid cu reprezenanţii din Parlament reprezintă nu numai susţinerea unei cauze, ci şi legi mai bune pentru oameni.
Reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale participante la eveniment vor prezenta rezultatele studiului privind ordinul de protecţie a victimelor violenţei în familie şi eficienţa acestuia în creşterea siguranţei lor, precum şi  declaraţia de susţinere a cauzei privind ordinul de protecţie.
 
Bucureşti, 3 martie 2014


Go to top