Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea domnului Ioan Chelaru, Vicepreședintele Senatului României, cu Preafericirea Sa Fouad Twal, Patriarhul latin (emerit) al Ierusalimului

Domnul Ioan Chelaru, Vicepreședintele Senatului României, s-a întâlnit joi, 18 august 2016, cu Preafericirea Sa Fouad Twal, Patriarhul latin (emerit) al Ierusalimului, care a fost însoțit de Preasfințitul Petru Gherghel, Episcopul Diecezei de Iași, Pr. Cristian Văcaru, Asistentul spiritual al comunității române din Țara Sfântă și Responsabilul Diecezei de Iași cu pelerinajele în Țara Sfântă și Pr. Felix Măriuț administrator al Episcopiei Diecezei de Iași.
Vicepreședintele Senatului României a făcut o elocventă prezentare a Senatului și a activității Camerei superioare a Parlamentului ca pilon al democrației din țara noastră, a demersurilor întreprinse de forul legislativ pentru consolidarea democrației din România și pentru revizuirea constituției în sensul întăririi statului de drept.
“România construiește un stat pe care îl dorim democratic, european, în care libertățile fundamentale ale cetățeanului sunt esențiale pentru funcționarea guvernării”, a subliniat domnul Ioan Chelaru.
Preafericirea Sa Faouad Twal, Patriarhul latin (emerit) al Ierusalimului, a invocat prietenia dintre poporul român și cel israelian în contextul condițiilor grele din Orient și a pledat pentru necesitatea păstrării și consolidării relațiilor diplomatice în zonă. Preafericirea Sa a opinat că politica și religia trebuie orientate către oameni, fiind necesar să se ridice deasupra intereselor materiale, militare sau de altă natură. Patriarhul latin (emerit) al Ierusalimului s-a declarat „onorat de a se afla în România” și a mărturisit că se reîntoarce în Israel cu „imaginea unui popor demn, cinstit, primitor, cu o democrație clară, cu conducători pregătiți să consolideze și să modernizeze țara în folosul cetățenilor”.
Preasfințitul Petru Gherghel, Episcopul Diecezei de Iași a adresat mulțumirile sale Patriarhului latin (emerit) al Ierusalimului, subliniind că acesta este considerat un adevărat părinte pentru toți românii care călătoresc în Israel, indiferent de confesiune.
Prezent la întâlnire din partea delegației române, domnul Ion Vărgău, Secretarul General al Senatului a evidențiat efortul întregii echipe aflate în coordonarea sa pentru păstrarea în cele mai bune condiții posibile a spațiilor atribuite Senatului din incinta Palatului Parlamentului și pentru gestionarea corectă a tuturor resurselor umane și materiale atribuite Camerei superioare a Parlamentului. 



Go to top