Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

În cadrul discuţiilor, ambii interlocutori au căzut de acord asupra importanţei dezvoltării relaţiilor bilaterale pe toate planurile, începând cu o mai strânsă cooperare inter-parlamentară şi ajungând până la valorificarea superioară a potenţialului economic al celor două ţări.
Domnul preşedinte al Comisiei pentru politică externă a subliniat importanţa redescoperirii tradiţionalelor relaţii de prietenie dintre cele două state precum şi a intensificării dialogului politic, prin realizarea de vizite la nivel înalt, primul pas fiind iniţierea de contacte între cele două Grupuri parlamentare de prietenie.
Doamna ambasador a menţionat aprecierea ţării sale pentru poziţia fermă anti-aparheid pe care a avut-o România pe timpul acestei perioade de tristă amintire şi a mulţumit pentru sprijinul acordat de ţara noastră studenţilor sud-africani care au absolvit facultăţi în România. În acest sens, partea sud-africană şi-a exprimat dorinţa încheierii cât mai curând a Acordului de cooperare în domeniul educaţiei.


Go to top