Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatul, vot final împotriva încercărilor PSD-Dragnea de subordonare a Curții de Conturi; inițiativa de legislativă, venită la reexaminare după decizia Curții Constituționale, a fost respinsă

Senatorii USR PLUS au votat în unanimitate împotriva inițativei legislative a PSD de modificare a Legii de organizare și funcționare a Curții de Conturi, inițiativă ce a revenit în Parlament, la reexaminare, în urma deciziei Curții Constituționale nr. 646/16.10.2018.

În legislatura trecută, parlamentarii USR i-au adresat o scrisoare Președintelui României, Klaus Werner Iohannis, cerându-i să atace la Curtea Constituțională inițiativa PSD, care ar fi  adus modificări la nivelul competențelor și funcționării Curții de Conturi, transformând-o într-un spectator neputincios la cheltuirea iresponsabilă a banului public, și făcând dintr-o instituție de control, una cu un simplu rol constatativ și de îndrumare. Prin aceste modificări s-ar fi afectat independența și statutul acestei instituții, un adevărat atac la adresa arhitecturii constituționale a statului român.

Radu Mihail: ”Am mai încheiat azi încă una din bătăliile pe care le-am dus în ultimii 5 ani împotriva atacului concertat al PSD-ului condus de Liviu Dragnea și camarilla lui împotriva statului de drept. Mulți ar fi vrut să facă din Curtea de Conturi o instituție care să întoarcă în mod convenabil capul de la furturile din banul public și la devalizarea țării. Au eșuat și de această dată! Vom continua să apărăm statul de drept și apartenența la valorile europene, aceasta fiind una din principalele promisiuni pe care le-am făcut în campania electorală.”

În repetate rânduri, oficiali europeni au cerut expres Parlamentului României să renunţe la modificarea Legii Curţii de Conturi, prin care se pune în pericol independenţa Autorităţii de Audit.



Go to top