Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Întâlnirea liderului Grupului parlamentar al U.N.P.R. din Senat, domnul senator Haralambie Vochițoiu, cu E.S. domnul Hussain Taha Hassan SINJARI, ambasador al Republicii Irak în România

Marţi, 12 aprilie a.c., liderul Grupului parlamentar al U.N.P.R din Senatul României, domnul Haralambie Vochițoiu, a avut o întrevedere cu E.S. domnul Hussain Taha Hassan SINJARI, Ambasador al Republicii Irak în România.
Discuţiile bilaterale au cuprins un amplu schimb de opinii asupra situaţiei specifice zonei Orientului Mijlociu. De asemenea au fost aduse în discuție oportunități privind identificarea celor mai bune modalităţi de tranziţie, de la un regim totalitar la o societate deschisă, prin aplicarea standardelor democratice recunoscute de dreptul internaţional, într-o manieră care să fie pozitiv resimţită de către larga majoritate a populaţiei.
În acest sens, cei doi interlocutori au căzut de acord asupra posibilităţii ca România să împărtăşească părţii irakiene, din experienţa sa de succes asupra implementării normelor democraţiei.
În cadrul acestei întrevederi, s-a subliniat de către ambele părţi, necesitatea valorificării legăturilor tradiţionale dintre România şi Irak, la nivel parlamentar, economic, dar şi cultural şi universitar.
Irakul este un partener important al României în Orientul Mijlociu şi, totodată, un factor cheie pentru stabilitatea în întreaga regiune. Cei doi parteneri de discuţii au stabilit de comun acord continuarea susţinută a acestui dialog şi cooperarea pe multiple planuri spre beneficiul ambelor părţi.
La finalul întrevederii, E.S domnul Hussain Taha Hassan SINJAR, a mulțumit în mod deosebit, domnului senator Haralambie Vochițoiu pentru inițiativa acestei întâlniri și și-a exprimat deplina încredere că acesta a fost un prim pas necesar în vederea materializării unor proiecte comune.



Go to top