Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Marţi, 28 ianuarie 2014, domnul senator Petru FILIP, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, a avut o întrevedere cu E.S. domnul Gerard CORR, ambasadorul Irlandei  la Bucureşti, aflat într-o vizită de prezentare.
În cadrul întrevederii a fost abordată situaţia relaţiei bilaterale între cele două state, la nivel politic, economic precum şi colaborarea în plan european.
Domnul preşedinte FILIP a subliniat importanţa intensificării dialogului bilateral în plan parlamentar, diplomaţia parlamentară constituind o componentă importantă a aprofundării relaţiei între România şi Irlanda.
Au fost discutate, de asemenea, aspecte ale colaborării româno-irlandeze în cadrul UE, cu privire la  Parteneriatul Estic şi sprijinirea, în continuare, a parcursului european al Republicii Moldova, în condiţiile situaţiei politice din regiune.
Ambasadorul Irlandei a declarat cu acest prilej că ţara domniei sale este un susţinător al Parteneriatului Estic şi al statelor care sunt vizate de acesta, implicit al Republicii Moldova în procesul acesteia de integrare europeană.
Domnul ambasador CORR a apreciat, de asemenea, contribuţia importantă a comunităţii române care trăieşte şi munceşte în Irlanda, în număr de aproximativ 40 de mii de oameni, la economia ţării sale precum şi modul exemplar în care aceştia s-au integrat în societatea irlandeză, acesta constituind un exemplu pentru UE în ceea ce priveşte emigraţia şi libertatea de circulaţie.



Go to top