Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Miercuri, 9 octombrie 2013 a avut loc vizita de prezentare, la domnul senator Petru Filip, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, a Excelenţei Sale domnului Branko Branković, ambasadorul Republicii Serbia la Bucureşti.
 Discuţiile au evidenţiat interesul ambelor părţi pentru dinamizarea dialogului bilateral în plan parlamentar, rolul pe care diplomaţia parlamentară îl are în  consolidarea relaţiilor bilaterale şi în coordonarea unor puncte de vedere pe problemele aflate în discuţie.
 Preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului a reafirmat sprijinul României pentru integrarea statelor din Balcanii de Vest în Uniunea Europeană, menţionând particularităţile acestei regiuni şi stadiile diferite ale fiecărei ţări în procesul de integrare.  
 Ambasadorul Republicii Serbia la Bucureşti a făcut o trecere în revistă a  activităţii de relaţii externe desfăşurate la nivelul conducerii Parlamentului sârb în ultimii ani, domnia sa fiind direct implicat în realizarea acestora, astfel că a putut face o evaluare corectă a impactului pozitiv pe care dialogul în plan parlamentar îl are în promovarea cooperării cu diferite ţări.   De asemenea, domnul ambasador Brancovic a adresat mulţumiri factorilor politici din România şi cetăţenilor români pentru prietenia sinceră pe care au arătat-o Republicii Serbia de-a lungul timpului.
 A fost salutat stadiul foarte bun al relaţiilor economice,  fiind menţionat, totodată rolul Camerelor de Comerţ în promovarea schimburilor comerciale.
 Domnul preşedinte Petru Filip a subliniat interesul deosebit pe care România îl acordă comunităţii române din Serbia, cerând sprijinul oficialilor de la Belgrad pentru aplicarea standardelor europene în privinţa drepturilor minorităţilor.
 În încheiere cele două părţi au convenit asupra realizării unui dialog direct între comisiile de politică externă din cele două Parlamente.



Go to top